moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

PEKINGI INFORMÁCIÓK

Friss információk a a HUNSKATE csapatáról és a Pekingi játékokról!

IDŐBEOSZTÁS

Peking időpontok

2022.02.16.:

Marad az elődöntős felállás: edzőink nem változtatnak a férfiváltó összetételén, így a mai B-döntőben a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence összeállítású magyar kvartett lép jégre Pekingben.
HAJRÁ FIÚK! HAJRÁ MAGYAROK!
 
 
 

Pádár Beátával készült helyszíni interjúnkat ITT olvashatjátok.
Viszontagságos napok állnak bírónőnk mögött, de ma újra visszatér a jégre, a női 1500 méteres futamok főbírójaként!

2022.02.15.:

Esemény ITT

2022.02.14.:

Liu Shaoang és Bánhidi Ákos sajtótájékoztatott tartott.
Bővebb információk ITT.

2022.02.13.:

Liu Shaoang nyilatkozatát ITT olvashatjátok.

Fotó Nemzeti Sport Árvai Károly

Kósa Lajos a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Telegdi Attila gyorskorcsolya ágazati sportigazgató nyilatkozata Liu Shaoang aranyérme után:

LIU SHAOANG OLIMPIAI BAJNOK!

Foto: Magyarock

2022.02.12.:

Bánhidi Ákos hosszabb nyilatkozatát az elődöntőről ITT olvashatjátok.

2022.02.11.:

Bánhidi Ákos: Elnézést kérünk a szurkolóinktól
A csapatmenedzser helyszíni nyilatkozatát ITT olvashatjátok.

2022.02.10.:

Pénteken jégen a férfi váltónk!
Helyszíni interjúnkat Bánhidi Ákossal ITT olvashatjátok.

2022.02.09.:

A helyszíni interjúkat ITT olvashatod a mai napról.

Óriási izgalmak végén, a 10 fős olimpiai döntőben Liu Shaoang végül a 4. helyen végzett, Liu Shaolin Sándor pedig 6. lett 1500 méteren!

A férfi 1500 méteres szám olimpiai döntőjéhez csinált kedvet a “B” döntő, melyben Krueger John-Henry révén érdekeltek is voltunk, sőt mi több, meg is nyerte azt versenyzőnk!

LIU SHAOANG OLIMPIAI DÖNTŐS!
A harmadik elődöntőben is volt magyar érdekeltség: Liu Shaoang, aki megnyerte az elődöntős futamát, így ő is ott lehet a fináléban! 
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett még 8 versenyző lesz ott az 1500 méter döntőjében, vagyis 10-en küzdenek meg az aranyért!
 
Krueger John-Henry futama következett. Az elődöntőben erős mezőnybe került, Knegt akadályoztatta így “B” döntőt fut.
 
OLIMPIAI DÖNTŐS LIU SHAOLIN SÁNDOR 
Az 1500 méteres elődöntők első futamában versenyzett Liu Shaolin Sándor, aki jól taktikázott, második lett, és bejutott a fináléba!
 
A nők 1000 méteres előfutamában Jászapáti Petra a 8. futamba kapott besorolást, melyből a 2. helyen tovább is jutott a pénteki negyeddöntőbe!
 
A nők 1000 méteres előfutamában először Kónya Zsófia volt érdekelt magyar részről, azonban elcsúszott, így elúszott a továbbjutása.

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség egységesen kiáll a magyar sportolók mellett

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség – a vonatkozó szabályok keretein belül, a sportolók jogainak, a magyar olimpiai csapat és a Fair Play védelme érdekében – egységesen kiállnak a jogszerű és a tisztességes játék mentén történő olimpiai részvétel és versenyzés mellett, illetve mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a 127 éves olimpiai mozgalom és a 115 éves korcsolya sport jóhírét megvédjék, nemzetközi elismertségét fenntartsák.

Az olimpiai alapelvekkel ellentétes, elfogult bíráskodást a MOB és a MOKSZ elutasítják, egyben felhívják a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőit, hogy biztosítsák a tisztességes és az olimpiai mozgalomhoz méltó, elfogulatlan bíráskodást. Célunk a mindenkire vonatkozó szabályok betartatása, valamint a tiszta verseny biztosítása, azzal a céllal, hogy a verseny az indulók között a pályán dőljön el.

Az olimpiai alapelvek és a szabályok érvényesülése érdekében a MOB és MOKSZ vezetői hivatalosan kezdeményezték a férfi 1000m versenyszám bíráskodásának felülvizsgálatát, továbbá felhívták a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy kezdeményezzen etikai vizsgálatot a versenyszámban eljáró főbíróval szemben.

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

2022.02.08.:

Jászapáti Petra: A szívem szakadt meg…
A remek versenyzés hozta a remek helyezést is: Jászapáti Petra boldogan értékelte az olimpiai hetedik helyét ötszáz méteren.
Helyszíni interjúnkat ITT olvashatjátok

 

 

Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere tájékoztatása szerint elutasították a magyar csapat óvását.

Most jövök a technikai értekezletről, ahol kézhez kaptam az elutasítást – mondta le Bánhidi Ákos. – Nem mondanám, hogy meg vagyok lepve, hiszen olyan még nem fordult elő a történelemben, hogy megmásították volna a jégen született döntést. Értem, miért határoztak így, hiszen, ha megtennék, elindulna a lavina, és jönnének sorban az óvások, ám azt a döntéshozóknak is meg kell érteniük, hogy ebben az esetben nekünk óvni kellett – védeni kellett a versenyzőinket, az általunk vélt igazságot, jelezni kellett, hogy szerintünk nem ez a helyes döntés. Így talán később, hasonlóan nehéz szituációban talán majd eszükbe jut, hogy ez a csapat a végsőkig harcol az igazságért és a versenyzőiért.”

2022.02.07.:

Liu Shaoang: “Ott leszek Shaolin mellett”

Helyszíni interjúnkat ITT olvashatjátok.

Bánhidi Ákos nyilatkozata:

„Megóvtuk a döntőt. Általában ennek nincs nagy foganatja, arra mégis jó, hogy tudják, óvunk, ha kell – főként az a célja, hogy tudatosítsuk, nem bábuk ülnek az edzői oldalon, hanem cselekvőképes emberek, aki jelzik, ha nem tartanak igazságosnak egy döntést.
Rendkívül bosszantó, és elkeserítő, hogy így alakult, mondom ezt úgy, hogy egy olimpián bronzérmet nyerni csodálatos eredmény.”

1000m Férfi döntő

LIU SHAOANG BRONZÉRMES 1000 MÉTEREN PEKINGBEN!

Sárga lappal zárták ki Liu Shaolin Sándort az olimpia döntőben
Megnyerte ugyan a finálét a magyar sportoló, de kizárták!
Az esetről bővebben lentebb olvashattok

500m Női B döntő

Jászapáti Petra 7. 500 méteren!

1000m Férfi elődöntő

OLIMPIAI DÖNTŐSÖK LIUÉK 
Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor négy társával küzdött az olimpia döntőért férfi 1000 méteren az elődöntő során. Sanyi megnyerte a futamot, így egyértelműen ott lehet a döntőben, Ádót pedig kilökték, a szabálytalanság miatt pedig továbbjuttatták!

500m elődöntő

Két ezred kellett volna az olimpiai döntőhöz…
Nehéz elődöntőben kellett rajthoz állnia Jászapáti Petrának a nők 500 méteres távjában, ott volt az ötösben Schulting és Desmet is. Utóbbi elesett, előbbi futamgyőztes lett, Petra pedig a célfotó alapján “B” döntős lesz!

1000m Férfi negyeddöntő:

A férfi 1000 méteres szám világbajnoki, magyar címvédője következett: Liu Shaolin Sándor, aki kicsúszott egy kanyarban ugyan, de nem véletlenül. Karral kilökte holland ellenfele (Knegt), így pedig továbbjuttatták Sanyit, ott lehet az elődöntőben!

Krueger John-Henry folytatta a magyarok sorát, és bár futamgyőztesként ért célba a negyeddöntős futamában, sajnos kizárták!

Férfi 1000 méteren a negyeddöntők sorát magyar szempontból Liu Shaoang kezdte. Az egész futamát végig uralta, végül koreai ellenfele mögött a második helyen ért célba, jó hír azonban, hogy jöhet az elődöntő a számára is!

500m Női negyeddöntő:

A női 500 méteres táv negyeddöntőivel kezdődött a rövidpályás gyorskorcsolya hétfői napja a pekingi olimpián. Jászapáti Petra a 2. futamban volt érdekelt, remek rajtjának köszönhetően pedig tükörsimán jutott be futamgyőztesként az elődöntőbe!

2022.02.06.:

Születésnap és bronzérem!

Kónya Zsófia Pekingben ünnepli születésapját.
Helyszíni tudósítónk keszített interjút vele, amit ITT ovashattok. 

 

Knoch Viktor értékelte az izgalmas első napot:

„Nagyon örülök, hogy érmes lett a mix váltónk! Sanyi és Ádó formáját látva, nagyon sajnálom, hogy nem láthattuk az utolsó körök izgalmait, mert ez egy sokkal fényesebb érem is lehetett volna… A csapat 3 futamot csont nélkül végig csinált és nagyon jó dobogón látni őket. Várjuk nagyon a következő napokat!”

2022.02.05.:

Helyszíni tudósítónknak nyilatkoztak érmeseink és Bánhidi Ákos csapatmenedzser.
ITT olvashatod.

 

OLIMPIAI BRONZÉRMES A VEGYES VÁLTÓNK!

Cikkünket ITT olvashatjátok a mai napról.

Fotó: Magyarock

Vegyes váltó negyeddöntő:

Jöhet az elődöntő!

Egy bemutatkozó szám (2000 méteres vegyes váltó) is ott van a szombati nap programsorozatában, melyben nem mellesleg ma már érmeket is osztanak. A magyarok (Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor) a 3. futamba kaptak besorolást a negyeddöntőben, melyben szoros csatában végül futamgyőztesként értünk be!

1000m Férfi előfutamok:

Háromból három!

A férfiak 1000 méterén az utolsó futamban volt érdekelt a válogatott keretéhez csak szerdán csatlakozó Liu Shaoang, akin szinte meg sem látszott az előző hetek izgalma: ő is megnyerte futamát – negyeddöntős mindhárom magyar fiú!

500m Női előfutamok:

Jászapáti igen, Kónya nem

Minden selejtezős futam első két helyezettje automatikusan továbbjutott a hétfői negyeddöntőbe női 500 méteren, illetve a négy legjobb harmadik.

Mivel Kónya Zsófia a 2. futamban 3. helyen ért célba, meg kellett várni minden futamot a továbbjutása kapcsán. Sajnos Kónya Zsófia pont kicsúszott a továbbjutók listájából, Jászapáti Petra viszont 6. helyen ment tovább összesítésben.

 

2022.02.04.:

Helyszíni tudósításunkat ITT olvashatod.

 2022.02.04.:

ELJÖTT A NAP! KEZDŐDIK A 2022-ES PEKINGI JÁTÉKOK!

13.00 megnyitó!

2022.02.04.: Krueger John-Henry-vel az ORIGO készített interjút Peking előtt: a cikket ITT olvashatják.

2022.02.03.:

2022.02.02.:

Liu Shaoang, 5 negatív teszt után tegnap érkezett meg az olimpiai faluba. Ádóval a MAGYAROCK készített interjút.

Forrás: Magyrock

2022.02.01.: Liu Shaoang úton Pekingbe!

Már a repülőtéren van Liu Shaoang, aki a MOB új elnökével, Gyulay Zsolttal indul el azonnal Pekingbe. 

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is elkísérte kiválóságunkat, aki adott némi útravaló tanácsot is a versenyzőnek. 
Hajrá Ádó, Hajrá, Magyarok! Szurkolunk, együtt sikerülni fog!

2022.02.01.:

Három magyar korcsolyabíró is ott lesz Pekingben!
Bővebben ITT.

2022.01.31.:

Miből készül egy short track ruha? Mi mit jelent rajta?
Knoch Viktor elárulja a részleteket.
4 nap maradt… 
 

2022.01.31.: Helyzetjelentés

Nagyon sokan érdeklődtek Liu Shaoang és Varnyú Alex állapota felől.  

A jelenlegi covid protokoll szerint, versenyzőink a megfelelő számú negatív teszt után utazhatnak társaik után.

Az itthoni orvosi stáb szigorú felügyelete mellett versenyzőink készülnek a Játékokra és örömmel közöljük, hogy vannak már negatív tesztek és amennyiben minden a tervek szerint halad, úgy Ádó és Alex már ezen a héten csatlakozhat a csapathoz.

2022.01.30.:

Pekingben elkezdték a sportolók az edzéseket.
Bővebb információk ITT.

2022.01.30.:

A track steward csapat elengedhetetlen egy short track versenyen.
De mivel foglalkoznak pontosan? A videónkból kiderül! 
Már csak 5 nap…

2022.01.30.:

A magyar short track csapat már javában készül a 2022-es pekingi téli olimpiára. Bánhidi Ákos csapatmenedzser edzés közben nyilatkozott a felkészülésről, tervekről és az olimpiai faluról.

Forrás: Magyarock

2022.01.29.:

6 nap Peking 2022-ig!
Ismered meg a short track pályát! Így könnyebben eligazodsz a rövidpályás gyorskorcsolya versenyeken. 
Hajrá Magyarok! 
 

2022.01.28.:

7 nappal az Peking előtt egy kis ismeretterjesztő, hogy ki, kicsoda a rövidpályás gyorskorcsolya versenyeken .
Így biztos tudni fogod kinek, mi a feladata a pályán és azonkívül!
 

2022.01.28.:

Megérkezett a magyar csapat Pekingbe. Az első edzéseken túl is vannak.

A MAGYAROCK cikkét ITT olvashatjátok.

Hajrá Magyarok!

Kép forrás: www.magyarock.hu

2022.01.27.:

8 nappal Peking előtt a 2018-as olimpiai bajnok csapattagunk, Knoch Viktor válaszol a legizgalmasabb kérdésekre

2022.01.26.:
 
Már csak 9 nap van a verseny kezdetéig!
Az kvalifikáció minden esetben különleges, de csapatunk életében különösen, ugyanis 66 év után újra van magyar műkorcsolya páros a játékokon!
Nézd meg videónkban, hogyan készül duónk és szurkolj nekik otthonról!
 
 
2022.01.26.:
 
Elindultak rövidpályás gyorskorcsolyázóink Pekingbe!
Izgalmakkal teli hetek következnek!
Hajrá Magyarok!

2022.01.25.: Közlemény

Pozitív lett Varnyú Alex COVID-tesztje

A hamarosan Pekingbe utazó rövidpályás gyorskorcsolya válogatott tagjának kedd reggeli tesztje pozitív lett. Liu Shaoanghoz hasonlóan Alex is tünetmentes, terhelhető és állandó felügyelet mellett készül tovább az Olimpiára.

A  szakmai és orvosi stáb folyamatosan monitorozza az összes csapattag egészségi állapotát és minden lehetőségre felkészült az optimális összetételű csapat pekingi indulására.

Szerda reggel a két érintett versenyzőnk kivételével elindul a short track csapat Pekingbe. A szakmai stáb tervei szerint a szükséges negatív teszteket követően a két — korábban pozitív tesztet produkáló — versenyző később csatlakozik a csapathoz. 

2022.01.24.: Közlemény

Pozitív Covid-teszt a short trackesek között: az Olimpiára rendben lehet.

Pozitív lett Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokunk Covid-tesztje. A magyar olimpiai csapat mellett működő egészségügyi stáb a nemzetközi protokoll szerint működik.
Liu Shaoang tünetmentes, terhelhető, állandó felügyelet mellett készül tovább az Olimpiára. Az induláshoz öt egymást követő napon produkált negatív teszteredményre van szükség. A gyorskorcsolyázók arra készülnek, hogy ez a feltétel teljesül, és ebben az esetben a csapat után utazhat az Olimpiára.

2022.01.24.: Nézd meg, hogyan készülnek a technikusok a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyére:

2022.01.20.: Bemutatkozik a HUNSKATE pekingi csapata:

A Pekingbe utazó HUNSKATE sportolók:

SHORT TRACK:
Liu Shaolin Sándor
Liu Shaoang
Krueger John-Henry
Varnyú Alex
Nógrádi Bence
Jászapáti Petra
Kónya Zsófia
Sziliczei-Német Rebeka (utazó tartalék)
Tiborcz Dániel (utazó tartalék 2022.01.24-től)

MŰKORCSOLYA:
Chtchetinina Ioulia – Magyar Márk
Pavlova Maria – Nagy Balázs (nem utazó tartalék)

HAJRÁ MAGYAROK!

Li-ning Seat
X