moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. február 13.

Liu Shaoang tudta, hogy olimpiai bajnok lesz

A győzelem után nem sokkal Liu Shaoangot kérdeztük – az újabb történelmi aranyról, hiszen a fiatalabbik testvér Magyarország első egyéni téli ötkarikás aranyérmét szerezte meg azzal, hogy győzött Pekingben 500 méteren.

„Nehezen találom a szavakat, hiszen nehezen indult számomra ez az olimpia, kezdve onnan, hogy még otthon pozitív lett a koronavírustesztem, és csak később utazhattam a társaim után, aztán nem úgy jött össze az ezer méter, ahogyan azt szerettük volna, utána az ezerötszáz sem, és a váltó sem – rá kell jönnöm, hogy nem várhatok a szerencsére, mert az nem áll mellém, nekem ezt magamnak kell megcsinálnom. Úgy keltem fel reggel, hogy én itt olimpiai bajnok leszek – ugyanezt éreztem márciusban, a dordrechti világbajnokságon is. Erről az érzésemről sem beszéltem senkinek, ahogyan akkor sem tettem meg, de egészen reggeltől nyugodt és higgadt voltam, ebben segített az a sok tapasztalat, amelyet szereztem az évek során, és a sok kudarc is, amiben részem volt korábban.

Fotó Nemzeti Sport Árvai Károly

Csak a pozitív érzéseknek engedtem teret, nem gondolkoztam azon, mi lesz, ha nem jutok tovább: minden alkalommal úgy álltam oda a rajthoz, hogy meg tudom csinálni. Az sem zökkentett ki, hogy láttam, Shaolinnak nem sikerült a továbbjutás, de tudom, hogy nagyon büszke rám. Annak ellenére, hogy számítottam a győzelemre, nehéz felfognom, mit is vittem véghez. Ez az aranyérem nemcsak az enyém, nemcsak a miénk Shaolinnal, hanem az egész csapaté, és mindenki, aki mellettünk állt. És egész Magyarországé – remélem, otthon is sokaknak sikerült örömöt szereznem.”

HUNSKATE media – Kovács Erika
Fotó: Nemzetisport – Árvai Károly, Magyarock – Szalmás Péter

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X