moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. február 9.

„Sajnálom, hogy nem jött össze a bronz”

Tükörsimán jutottak fináléba a Liu fivérek 1500 méteren Pekingben, Shaoang a negyedik, Shaolin a hatodik helyen végzett. A szerdai nap magyar szereplőit kérdeztük a helyszínen.


Fotó: Nemzeti Sport Árvai Károly

Liu Shaoang (az 1500 méter 4. helyezettje)

„Nagyon jól sikerült a negyeddöntő és az elődöntő. Sajnos ez nem a mi távunk, de úgy érzem, jól teljesítettem, kiadtam magamból mindent. Kilencven százalékban olyan versenyzők voltak itt, akik uralják az ezerötszázat, illetve akiket ezer méteren kizártak, vagy nem jutottak döntőbe, vagyis ők három napja pihennek, én meg a koronavírus-fertőzés után nyomom folyamatosan. Ettől függetlenül jól éreztem magam, sajnálom, hogy a végén nem jött össze a bronz – sajnos a szerencse még mindig nem áll mellém. Taktikánk nemigen volt a fináléra, nem is lehetett, hiszen tíz ember lépett jégre, ilyenkor az a lényeg, hogy minél előrébb legyél, és toljad a végéig. Az olimpia előtt megígértem magamnak, hogy mind az öt döntőben szeretnék ott lenni, az ötből három már teljesült, bízom a másik két számban is!”

Liu Shaolin Sándor (az 1500 méter 6. helyezettje)

„Amikor azt hittem hétfőn, hogy nyertem, majd nem sokkal később a mennyből a pokolba jutottam, hiszen a sárga lap miatt az elsőről az utolsó helyre kerültem ezer méteren, Ádó odajött hozzám, és csak annyit mondtam neki: nagyon szeretlek. Segítettük egymást, és szerdán együtt mutattuk meg, hogy tényleg képesek vagyunk felállni a padlóról, hiszen az ezerötszáz méter nem tartozik a kedvenc távunk közé, mégis simán bejutottunk a döntőbe. Azt azért nem lehetett nem észrevenni, hogy a főbíró ezúttal visszafogottabb volt, szinte semmilyen döntést nem hozott a nap folyamán. Amikor szerdán az elődöntőben nekimentem a kanadai fiúnak, az éppen olyan volt, mint az ezer méteres döntőben vitatott egyik eset, de egyáltalán nem izgultam emiatt, mert tudtam, hogy ezúttal nem zár ki a bíró – nem is zárt.”


Fotó: Nemzeti Sport Árvai Károly

Krueger John-Henry (az 1500 méter 11. helyezettje, a B-döntő nyertese)

„Ma újra kiderült, ebben a sportágban az a jó, ha nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy a bírók hozzák meg a döntést helyetted. Mert bizony itt simán előfordulhat, hogy hiába nyújtasz majdnem száz százalékot, az kicsi is elég ahhoz, hogy dobhatod a kukába az egészet… Ez történt velem is szerdán. Annak ellenére, hogy a kvalifikációs világkupa-sorozatban nem az ezerötszáz méter ment a legjobban, van bennem csalódottság.”

Jászapáti Petra (továbbjutott 1000 méteren)

„Nagyon elfáradtam, de ezt egyáltalán nem bánom, megérte: sikerült remek időt mennem, egyéni és országos csúcsot is egyben, ennek kifejezetten örülök – jó nap volt ez is! Az ezer méter elég trükkös táv a lányoknál, mert az ötszázasoknál vannak a sprinterek, az ezerötszázasoknál a hosszútávosok, míg az ezerre összeér kicsit a mezőny. Azt nem mondom, hogy feltétlenül elvárás volt velem szemben, de szerettem volna továbbjutni ebből a futamból – kíváncsi vagyok a pénteki folytatásra!”

Kónya Zsófia (kiesett 1000 méteren)

„Egyetlen célom volt, hogy tapadjak az első két helyen korcsolyázóra, hogy a végén legyen esélyem egy esetleges előzésre. Sajnos, hibáztam.”

HUNSKATE media

Fotó: Nemzeti Sport

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X