moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. február 4.

Rajtra készen

Mosolygós, de a rajtra koncentráló short trackeseink az edzőpályán hangoltak pénteken a szombati rajtra.

Liu Shaolin Sándor éppen a cipőfűzőjét húzta szorosabbra a jégpálya melletti padon, amikor öccse, Shaoang már az élvédőjét tette le a palánkrendszerre.

S a leginkább fontos a fenti pillanatképben az a fiatalabbik fivér jégre lépése, hiszen az otthoni pozitív koronavírustesztje miatt csak szerdán csatlakozhatott Pekingben a társakhoz: bár a hétórás időeltolódás azért még látszik Shaoang arcán, egyre jobban felveszi a fonalat, s ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a vezetőedző, Lina Zhang összegzése:

„Boldogsággal töltött el, hogy az otthon maradt short trackesek közül többen is segítettek minket, és azt, hogy Shaoang formában maradjon. Azt nem tudtam, hogy mentálisan hogyan viseli meg Ádót, hogy csak egy héttel később tudott csatlakozni hozzánk, de amikor először megláttam őt a jégen itt, Pekingben, megnyugodtam. Megnyugodtam, mert jó állapotban van. Az persze kérdés, mikorra jut túl az akklimatizáció nehézségein, de fiatal még és erős, azt hiszem, az ezer méteres döntők napjára, vagyis hétfőre teljesen rendben lesz. Én mindenesetre nagyon optimista vagyok.”

Azt már Bánhidi Ákostól, a csapat edző-menedzserétől tudtuk meg, hogy egyelőre nem született döntés a tekintetben, milyen összetételben lép jégre szombaton a vegyes váltónk – női vonalon persze adott a helyzet, hiszen két lányunk szerzett kvótát, így Jászapáti Petra és Kónya Zsófia természetesen jégre lép, ám hogy a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry trióból ki marad ki, azt edzőink csak az ezer méteres előfutamok során, illetve alapján döntik el.

„Egyáltalán nem mindegy, mit látunk szombaton az egyéni versenyszámok során – erősítette meg mindezt Bánhidi Ákos, aki feltűnően nyugodt volt pénteken – pekingi idő szerint – kora este: – Azért vagyok ilyen, mert egész egyszerűen nincs olyan forgatókönyv, amelyik megvalósulása után én csalódott leszek. Tudjuk mindannyian, hogy ez egy olimpia, azt is, hogy itt nincsenek könnyű futamok, de elvégeztük a munkát – tényleg megtettünk mindent azért, hogy jól szerepeljünk Pekingben.”

 

HUNSKATE media / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X