moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. április 28.

,,Büszke vagyok a világversenyeken megszerzett érmeinkre!”

A magyar felnőtt rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottnak több problémával is szembe kellett néznie a szezon elején, kitartással és rengeteg munkával azonban eredményes idényt zártak korcsolyázóink.

A gdanski Európa-bajnokságon, a kazahsztáni, valamint a dordrechti Világkupán a női váltó érmet nyert, míg férfiváltónk Drezdában bronzérmet szerzett. Egyéniben Jászapáti Petra a kontinensbajnokságon és Almatiban is dobogós helyen végzett. Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szakmai vezetője értékelte a 2022/23-as küzdelemsorozatot.

„Nehezen és komoly pszichés teherrel indult számunkra a szezon, hiszen két világklasszis korcsolyázónk országot váltott, az ezzel kapcsolatos történések pedig mindenkit megviseltek. Sajnos ez, valamint néhány külső probléma hátráltatta a felkészülésünket. Nem szeretném a múltat firtatni, de ezek mind közrejátszottak abban, hogy miért nem tudtuk a megszokott normák szerint megkezdeni és lefolytatni az alapozást, illetve miért kellett kihagynunk a Világkupa-sorozat első két fordulóját. Mindezeket összevetve tehát igencsak sikeres idényen vagyunk túl, a világversenyeken négy váltóban, és két egyéni versenyszámban megnyert érem fantasztikusan jó teljesítmény” – kezdte értékelését Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szakmai vezetője.

„Nem szeretnék salamoni módon fogalmazni, de mindkét csapatunk, a lányok és a fiúk egyaránt megállták a helyüket az idényben. Egy klasszis versenyzőnk – Jászapáti Petra – maradt a csapatban, aki nagy húzóerőnek számít, valamint az edzőváltás bizonyos részletei is kedveztek a hölgyeknek. Angliából egy komoly tudással rendelkező edző érkezett a csapathoz Nicholas Gooch személyében, aki a korábbi edzői stábhoz képest szemmel láthatóan könnyebben meg tudja ütni azt a hangot, ami ebbe a kemény munkába bele kell, hogy hajtsa a hölgyeket. Ez nem kritika a múltra nézve, egyszerűen látni kell a kulturális különbségeket, úgy gondolom, hogy kifejezetten jót tett a váltás a lányoknak! Petra egyéni érmei ezt kiválóan bizonyítják, de a teljes csapat – a váltóval együtt – csodálatosan teljesített és mindenki felnőtt a feladathoz, ami ehhez az idényhez kellett.”

„A fiúkat természetesen nehezebben érintette a szezon első időszaka, illetve a jelenlegi csapatban olyan versenyzők vannak, akik a múltban alig, vagy egyáltalán nem tudtak odaérni  például egy váltó szerepléshez. Ehhez képest az Almatiban megszerzett negyedik hely és a Drezdában megnyert bronzérem azt bizonyítja, hogy ők is képesek voltak felnőni a feladathoz, ami pazar teljesítmény volt a részükről! Sikeresen megélték azt a pszichés közeget, amikor egy ajtó bezárulása egy másik ajtó kinyílását hozza magával és ezen az ajtón ők szépen átgyalogoltak.” – zárta gondolatait Bánhidi Ákos

 

A Világkupa-sorozat harmadik fordulójának eredményei IDE kattintva érhető el.

A Világkupa-sorozat harmadik és negyedik fordulójának értékelése IDE kattintva érhető el.

Az Európa-bajnokság első versenynapjának értékelése IDE kattintva érhető el.

Az Európa-bajnokság második versenynapjának értékelése IDE kattintva érhető el.

Az Európa-bajnokság záró versenynapjának értékelése IDE kattintva érhető el.

Nicholas Gooch értékelése IDE kattintva érhető el.

A Világkupa-sorozat ötödik fordulójának értékelése IDE kattintva érhető el.

A Világkupa-sorozat dordrechti állomásának első versenynapjának értékelése IDE kattintva érhető el.

A világbajnokság első versenynapjának értékelése IDE kattintva érhető el.

A világbajnokság értékelése IDE kattintva érhető el.

 

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X