moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. július 20.

Közös felkészülés és közös célok a kelet-magyarországi régióban

A DSI és a DVTK short trackesei közös edzőtáborral kezdték meg a jeges felkészülést a 2023/2024-es versenyszezonra Sátoraljaújhelyen. 

A hatnapos intenzív táborban 10 debreceni és 9 miskolci sportoló vett részt. Munkájukat a most alakuló sátoraljaújhelyi short track edzője, Tarcali Attila és a nemrég mester-, illetve szakedzői címet szerző Tímár Ádám (DSI) és Sajó Márton (DVTK) segítette.

Az elmúlt években több gyorsasági ágazati edzőtábort is tartottak Magyarország legészakibb jégpályáján, Sátoraljaújhelyen. A DSI és a DVTK immáron visszatérő vendégként érkezett a Zemplén fővárosába. Hat nap alatt összesen 780 percet töltöttek jégen és 840 percet szárazon, így egy igen tartalmas hetet zárhattak a fiatalok.

A résztvevő sportolók az egyesületek kijelölt versenyzői voltak, ennek köszönhetően képességeikben és terhelhetőségükben közel azonos szinten lévő korcsolyázókkal folyt az eredményes munka. A táborban a technikai alapozáson és a technikához szükséges erőnlét lefektetésén volt a fő hangsúly. A hét folyamán a sportolók ingerküszöbét a folyamatos mentális felkészítésnek és tudatosításnak hála nagyon magasra sikerült emelni, ami a produktív edzésmunkához elengedhetetlen volt.

A tábor során több kerékpáros foglalkozás és futóedzés is bekerült a száraz programba, kihasználva a helyszín domborzati adottságait. A sátoraljaújhelyi jégcsarnokban lehetőség volt videós foglalkozásokra is, ahol a szervezők a száraz és a jeges gyakorlatokat részletesen meg tudták ismertetni a sportolókkal. A mozgásimitációs edzéselemek mind szárazon és jégen is folyamatosan jelen voltak az edzéseken.

Komoly regionális tervei vannak a résztvevő egyesületeknek. A debreceni DSI és a miskolci DVTK is a saját városának meghatározó sportszereplője. Ehhez a fúzióhoz fog csatlakozni a Zemplén Jégsport SE short track közössége is. Ezzel a háromszöggel az ország ezen része felé tolódhat a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás pólusa.

A regionális törekvés egyik legfontosabb alapja az azonos éves felkészülési terv alapján zajló munka megvalósítása. Ez a mostani táborral kezdődött és indult el a kiteljesedés útján. Szezon közben több alkalommal is fognak közösen edzeni a kijelölt sportolók Debrecenben és Miskolcon egyaránt, illetve külföldi versenyeken kelet-magyarországi mixváltók összeállításával is szeretnék a régió potenciálját megismertetni.

HUNSKATE Media

Forrás/Képek: Sajó Márton

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X