moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. február 6.

Bronzérem az utolsó előtti Világkupa-fordulón!

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott Drezdában folytatta a versenyzést és az ISU Short Track Világkupa-sorozatot.

A fiatalok közül Szigeti Dóra és Major Dominik is bemutatkozott és nagyszerű eredménnyel zárt az Universiadén szintén remekül szereplő Bontovics Balázs is, aki 12. lett az 1500-as futamban. A lányoknál az egyéni számokban az 1000 méteres futamban Jászapáti Petra a 8. helyet, 1500-on Sziliczei-Német Rebeka a 15. helyet szerezte meg. 

Váltóink szintén jól korcsolyáztak a hétvégén, a vegyes-váltó 8., a lányok 7. helyen és a fiúk pedig bravúros versenyzéssel egy bronzéremmel zárták a németországi fordulót.

„Azt gondolom, hogy a sűrűsödő versenyprogram ellenére nagyon jó eredményekkel zártuk a hétvégét. A hölgyek olyan szenzációs teljesítményt nyújtottak a gdanski Európa-bajnokságon, hogy egy kicsit úgy érzem, még annak az összpontosításnak az utórezgései voltak érezhetőek itt Drezdában, a B-döntőben is. Nickkel tegnap este és ma is rögtön videóelemzést tartottak, nagyon elszántak a lányok, jó lesz ez!” – kezdte az ISU Short Track Világkupa-sorozat ötödik, drezdai fordulójának értékelését Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szakmai vezetője.

„A fiúknak is voltak nagyon jó egyéni megmozdulásaik. Egy B-döntős szereplés mindig jó dolog és még az is előfordulhat, hogy még feljebb is kerülhetnek, így volt ez a váltó esetében is – egy első bámulatos futam után a késélen táncolva, óriási akarattal mindig sikeresen abszolválták a továbbjutást. A döntőben pedig az volt a kérésünk, hogy ne kövessenek el hibát és figyeljék a lehetőségeket, ezt a srácok tökéletesen végre tudták hajtani, ezért nagyon büszke vagyok a társaságra. Ezt csak úgy lehetett megcsinálni, hogy rengeteget dolgoztak és hittek benne” – mondta büszkén Bánhidi Ákos.

„Nagyon kemény feladat versenyről-versenyre a legmagasabb szinten teljesíteni, most a Világkupa-sorozat 6. fordulója következik, minden csapat túl van terhelve, így az elkövetkező napokban minden időt arra kell felhasználni, hogy a lehető legjobban felkészüljünk erre az utolsó három napra. Olyan edzéseket fogunk végezni, amelyek frissítenek és formában tartanak. Nagyon fontos lesz az is, hogy a mentális erejük is a legstabilabb legyen. Úgy gondolom, hogy a váltók sikeresen bebiztosították a helyüket a világbajnokságra. Mint eddig, most is a legjobb eredményekért megyünk és a következőkben is szeretnénk a fiatalokat integrálni a felnőttválogatottba. Major Dominik és Szigeti Dóra már a drezdai fordulóban kapott lehetőséget és őszintén mondhatom, hogy fantasztikusan korcsolyáztak, aminek személy szerint kifejezetten örültem” – tekintett előre a péntektől-vasárnapig tartó, dordrechti zárófordulóra.

EREDMÉNYEK

ISU World Cup Short Track #5

Németország – Drezda, 2023. február 3-5.

Női 500m

Jászapáti Petra 20., Kónya Zsófia 22., Szigeti Dóra 38.

Női 1000m

Jászapáti Petra 8., Kónya Zsófia 19., Bácskai Sára Luca 24.

Női 1500m (1)

Sziliczei-Német Rebeka 15., Somodi Maja 17., Szigeti Dóra 39.

Női 1500m (2)

Sziliczei-Német Rebeka 15., Somodi Maja 21., Bácskai Sára Lua 26.

Férfi 500m

Talabos Attila 15., Tiborcz Dániel 23., Nógrádi Bence 60.

Férfi 1000m

Nógrádi Bence 8., Varnyú Alex 27., Tiborcz Dániel 29.

Férfi 1500m (1)

Bontovics Balázs 17.

Férfi 1500m (2)

Bontovics Balázs 12., Major Dominik 27., Varnyú Alex 46.

Női váltó

Team Hungary 7. (Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka)

Férfi váltó

Team Hungary 3. (Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex)

Vegyes váltó

Team Hungary 8. (Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Szigeti Dóra, Major Dominik, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel) 

A program és az eredmények ide kattintva érhetők el.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X