moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. április 30.

„Hinniük kell abban, hogy kiváló sportolók!”

Mercs Abigél világbajnoki szereplésével ért véget a nagypályás gyorskorcsolyázók 2022/23-as szezonja. A küzdelmes idényben több megpróbáltatás érte a fiatalokat, de a végére egy motivált és összetartó csapattá váltak a sportolók. Vezetőedzőjük, Kóti Gábor értékelt.

„Részben elégedettek lehetünk az elmúlt szezonnal: Bejczi Botonddal és Mercs Abigéllel valamennyi felnőtt világkupán részt tudtunk venni. Abinak a világbajnokságra is sikerült kvalifikálnia magát, ami óriási teljesítmény, Boti pedig neo-senior világkupát nyert és több érmet is szerzett. Sőt, egyéni csúcsokkal bebiztosította a helyét a világkupákon és közel jár ahhoz, hogy négy távon is jogosult legyen együtt versenyezni a világ legjobbjaival” – kezdte az évértékelést Kóti Gábor.

„Az utolsó szavammal pedig ki is jelöltem az irányt, ha arról szeretnék beszélni, hogy mi az, amiben elmaradtunk és amiben hiányérzetem van. A Világkupákon, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon csak egy szűk réteg, valóban a legjobbak versenyezhetnek. Ha valaki ezeken a versenyeken elindulhat, azt jelenti, hogy ő is közéjük tartozik – ez az, amit a versenyzőinknek el kell hinniük magukról! Nagyon kedves, csupaszív és alázatos gyorskorcsolyázóink vannak, akik magukban keresik a hibát, ha valami nem megy. Van, hogy nem megy, de tudniuk kell kezelni ezeket a helyzeteket. Mindig hinniük kell abban, hogy kiváló sportolók. Ez a gyakorlatban gyakran úgy mutatkozott meg, hogy a versenykörülmények között elmaradozott az az időeredmény, mint amelyre egyébként bőven képesek.  Ebben szeretném, szeretnénk, ha változnánk” – folytatta nagypályás gyorskorcsolyázóink szakvezetője.

„Bíró Hannának és Bödei Bálintnak ez volt az utolsó junior éve, mindketten sokat léptek előre. Bálint hat egyéni junior országos csúcsot állított fel, kettőt pedig csapatban. Kezd kialakulni egy céltudatos, összetartó csapat. Tavaly is az volt, idén és jövőre is az a célunk, hogy őket megtartsuk! A sportigazgatónk, Blaskó Bertalan azon dolgozik, hogy ezeket a sportolókat a lehető legjobb edzésfeltételek és edzéskörülmények fogadják nap mint nap. Olyan infrastrukturális változtatásokat, valamint hazai és külföldi szakmai közreműködőket tett hozzá az idei felkészülésünk és versenyzésünkhöz, melyek alapján az elkövetkező idénynek kell az eddigi legjobb szezonunknak lennie. Szeretnénk eljutni a férficsapatunkkal a felnőtt világkupára, míg egyéniben a már meglévő két egyéni kvótás korcsolyázónkat még 2-3 versenyzővel kiegészíteni. Eközben pedig az egyik szemünk mindig a nagy célon, a 2026-os olimpián van…” – zárta beszámolóját Kóti Gábor.

A szezonnyitó edzőtábor értékelése IDE kattintva érhető el.

A Világkupa-sorozat első állomásának értékelése IDE kattintva érhető el.

A Frillensee Cup értékelése IDE kattintva érhető el.

A Világkupa-sorozat második fordulójának értékelése IDE kattintva érhető el.

A junior és neo-senior Világkupa-sorozat első fordulójának értékelése IDE kattintva érhető el.

A junior és neo-senior Világkupa-sorozat első fordulójának második értékelése IDE kattintva érhető el.

Az inzelli Világkupa értékelése IDE kattintva érhető el.

A Világkupa-sorozat utolsó előtti fordulójának értékelése IDE kattintva érhető el.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X