moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. február 14.

Gyorskorcsolya: világbajnokság Németországban, Világkupa Lengyelországban

Sűrű hétvégét tudhatnak a hátuk mögött nagypályás gyorskorcsolyázóink.

Az ISU Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat utolsó előtti, ötödik fordulójának február 10. és 12. között a lengyelországi Tomaszów Mazowiecki adott otthont. A háromnapos megmérettetésen Bejczi Botond és Mercs Abigél vett részt. Eközben a fiatalabbak Németországban, Inzellben versenyeztek a junior világbajnokságon. Az ugyancsak péntektől-vasárnapig tartó viadalon Bíró Hanna, Bödei Bálint, Lukács Soma, Sipos János és Vancsó Rebeka képviselte hazánkat. A két versenyt a nagypályás gyorskorcsolyázók edzője, Kóti Gábor értékelte.

„Elsősorban Bödei Bálintot szeretném kiemelni, aki brutális terhelést vállalt. Összetettben versenyzett, ami azt jelenti, hogy négy távon indult egyéniben és összesítésben a 11. helyen végzett, ami kiváló helyezés. Mindezt úgy, hogy 500, 1000 és 5000 méteren új junior országos csúcsot ért el. Mindemellett jól versenyzett a tömegrajtos (Mass Start) versenyszámban és új felnőtt országos csúcsot állított fel társaival, Sipos Jánossal és Lukács Somával Team Sprintben, valamint csapatüldözésben is (Team Pursuit), szintén az előbb említett társaival. Nagyszerű teljesítmény, olyan amire mindannyian büszkék lehetünk. Kívánom Bálintnak, hogy jövőre a felnőttek között is érje el azokat az eredményeket, amelyekre vágyik!” – mondta Kóti Gábor, a nagypályás gyorskorcsolyázók edzője.

„Bíró Hanna 500 méteren teljesített a legjobban csak úgy, mint Vancsó Rebeka. Előbbi hatalmasat faragva az egyéni csúcsából egyre közeledik az élmezőnyhőz és jövőre már a felnőttek között kell megállnia a helyét. Szurkolok Neki, hogy így legyen. Sipos János és Lukács Soma az első világbajnokságukon vettek részt, hozták azt, amit megbeszéltünk: egyéni csúcsok egyéniben és országos csúcsok csapatban. Elégedett vagyok a csapattal! A rekordok megdöntése mindig egy jó jel és kiváló fokmérője annak a munkának, amit végzünk. Úgy érezzük, hogy most elkezdődhet valami jobb, erősebb és motiváltabb munka azért, hogy az előttünk álló szezonok után végül mi is ott legyünk Milánóban!” – bizakodott Kóti Gábor. 

EREDMÉNYEK

ISU World Junior Speed Skating Championships

Németország – Inzell, 2023. február 10-12.

Női 500m

Bíró Hanna 18., Vancsó Rebeka 36.

Férfi 500m

Bödei Bálint 26. (PB), Sipos János 35. (PB), Lukács Soma 39. (PB)

Női 1000m

Bíró Hanna 35., Vancsó Rebeka 46.

Férfi 1000m

Bödei Bálint 25. (PB), Sipos János 45.

Női 1500m

Bíró Hanna 42.

Férfi 1500m

Bödei Bálint 32.

Férfi 5000m

Bödei Bálint 29. (PB)

Team Sprint Men

Team Hungary 10. (Lukács Soma, Sipos János, Bödei Bálint)

Team Pursuit Men

Team Hungary 12. (Lukács Soma, Sipos János, Bödei Bálint)

Az ISU Junior Gyorskorcsolya Világbajnokság eredményei itt érhetők el.

ISU World Cup Speed Skating #5

Lengyelország – Tomaszów Mazowiecki, 2023. február 10-12.

Férfi 1000m (Divízió B)

Bejczi Botond 24.

Férfi 1500m (Divízió B)

Bejczi Botond 23.

Női 3000m (Divízió B)

Mercs Abigél 15.

A Világkupa-sorozat 5. fordulójának eredményei itt érhetők el.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X