moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. november 16.

Kezdetét vette az ISU Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat

Nagypályás gyorskorcsolyázóink egy része Inzellben készül a finnországi Junior Világkupára, Mercs Abigél és Bejczi Botond pedig túl van a Világkupa-sorozat első, norvégiai körén és már Hollandiában várják a második fordulót.

Nagypályás gyorskorcsolya-válogatottunk október 31-én Inzellbe utazott, hogy folytassa a felkészülést a szezonra. A juniorok november 21-én Finnország felé veszik az irányt és Seinäjokiba utaznak, ahol a Junior Világkupa első két fordulóját rendezik. Mercs Abigél és Bejczi Botond eközben Európát járják: fiataljaink hétvégén az ISU Gyorskorcsolya Világkupa első fordulóján vettek részt, melynek november 11. és 13. között a norvégiai Stavanger adott otthont. A megmérettetés első napján B-divízióban a felnőttek Világkupa-sorozatában bemutatkozó Mercs Abigél 3000 méteren 22., Bejczi Botond 1500 méteren pedig a 24. helyen végzett, majd a zárónapon a Mass Start versenyen Abigél 27., míg Botond 29. lett. Az ISU Gyorskorcsolya Világkupa második fordulóját Hollandiában, Heerenveenben rendezik november 18. és 20. között.

„Abigélnek ez volt az első felnőtt Világkupa megmérettetése. Juniorból mindig nagyon nehéz a váltás a felnőtt mezőnybe, így jelenleg az a célunk, hogy szokja a közeget és megtanuljon versenyezni a világ legjobbjai között, a világ legjobbjaival. Egyéni távján elmaradtunk attól az időeredménytől, amit vártunk, de tudjuk, hogy miben kell fejlődni. Ugyanez érvényes Botondra is, az edzéseken kiváló tempóra képes – ezt szeretnénk átmenteni a versenykörülmények közé. A Mass Start futamokon mindketten bátran versenyeztek, de a döntőbe kerülés nem sikerült. Már Heerenveenben készülünk a hétvégi Világkupára, pénteken mindketten a Mass Start versenyen indulnak, majd vasárnap Abigél 3000 méteren, Botond pedig 1500 méteren fog megmérettetni” – értékelt Kóti Gábor, a nagypályás gyorskorcsolya-válogatott edzője.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X