moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. november 23.

„A finnországi Világkupán szeretnénk közelebb kerülni az kitűzött a céljainkhoz”

Az elmúlt hétvégén, november 18. és 20. között Hollandiában, Heerenveenben rendezték az ISU Gyorskorcsolya Világkupa második fordulóját.

A Világkupa-sorozat második, hollandiai fordulójában az első, norvégiai körhöz hasonlóan Mercs Agibél és Bejczi Botond vett részt. A pénteki Mass Start-futamon Abigél a 22., Botond a 19. helyen ért célba, majd vasárnap Abigél 3000 méteren a 25., Botond pedig a 26. pozícióban zárt.

„Egyelőre nem jönnek azok az eredmények, melyekre képesek a versenyzőink. Sikerült azonban detektálnunk a problémát, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy sikerüljön kihozni magukból azt, ami bennük van és amire képesek! Reméljük, hogy a finnországi neo-senior Világkupán már közelebb kerülünk az idei évre kitűzött a céljainkhoz” – fogalmazott bizakodóan Kóti Gábor, a nagypályás gyorskorcsolya-válogatott edzője.

A junior, valamint a neo-senior Világkupák első fordulóját november 26-27-ig, második fordulóját pedig december 3-4-ig rendezik Finnországban, Seinäjokiban.

A háromnapos, hollandiai nemzetközi viadal eredményei itt érhetők el: https://live.isuresults.eu/events/2023_NED_0001/schedule.

HUNSKATE media

Photo: schaatsen.nl

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X