moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. december 8.

ISU Junior és Neo-Senior Gyorskorcsolya Világkupa: két forduló, három érem

Az őszi idény két legnagyobb és legfontosabb megmérettetését rendezték november utolsó, és december első hétvégéjén Finnországban, Seinäjokiban. Az ISU Gyorskorcsolya Világkupán a junioroknál Bíró Hanna, Bödei Bálint, Füzesy Ilka, Sipos János és Vancsó Rebeka állt rajthoz, míg neo-senior kategóriában Bejczi Botond és Mercs Abigél mérettetett meg.

A Világkupa-sorozat első fordulójában (november 26-27.) egy bronzéremmel (Bejczi Botond és Mercs Abigél, neo-senior mix-váltó), a második fordulóban pedig két bronzéremmel (neo-senior csapatverseny, ill. neo-senior férfi 1500 méter) gazdagodtak a mieink.

Mercs Abigél és Bejczi Botond nem lazíthatott sokáig, hiszen a hazatérést követően már tovább is utaztak Calgaryba, Kanadába, ahol a senior ISU Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat harmadik és negyedik körét rendezik, december második (december 9-11.) és december harmadik (december 16-18.) hétvégéjén.

„A két Világkupát három éremmel zártuk, két neo-senior versenyzőnk, Mercs Abigél és Bejczi Botond hozta haza a top10-es helyezéseket, sőt, Botond egyéni érmet is, Abigél pedig a legjobb számában, a Mass Starton versenyzett remekül” – kezdte az összegzést Kóti Gábor.

„A junioroknál érdemes különbséget tenni. Vancsó Rebeka és Sipos János nagyon fiatalok, sok-sok junior év áll még előttük, számukra a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb. Mindkét versenyzőben megvan a potenciál, hogy egy-két éven belül már éremekért küzdjenek! Bödei Bálintnak ez az utolsó éve juniorként, Ő egy klasszikus összetett versenyző, akire valamennyi távon lehet számítani – vele azt keressük, hogy mely táv legyen, távok legyenek a fő számai. Itt említeném meg, hogy Sipos Jánost és Bödei Bálintot neveztük a neo-senior kategóriába, ahol Bejczi Botonddal együtt bronzérmesek lettek. Fun fact, hogy Bálint és Botond profiljában benne van a 8 körös táv, ami a csapatverseny hossza, János pedig egy igazi sprinter, így neki óriásit kellett küzdenie, de a csapatért mindent! Füzesy Ilka az egész mezőny egyik legjobb korcsolyatechnikával rendelkező hölgye. Az elmúlt két hónapot – melyet betegség miatt hagyott ki – nem lehet behozni, ezért Vele már a távolabbi terveket szövögetjük. Bíró Hanna szintén utolsó éves junior, akinek az 500 és az 1000 méter a profilja, és kiváló eredményeket is ért el ezeken a távokon. Fókuszált, profi versenyzéssel nagyon jó világkupákat hozott!”

„Összegzésként elmondhatom, hogy a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is képesek vagyunk felvenni a versenyt a tradicionálisan nagy korcsolyázó nemzetekkel, csapat- és egyéni szinten is ott tudunk lenni a legjobbak mezőnyében. Vannak olyan erényeink, melyekre határozottan lehet építeni, de ne feledkezzünk meg a hibáinkról sem, hiszen van belőlük bőven, ezeket ki kell javítanunk!” – zárta az értékelést Kóti Gábor, a fiatalok edzője.

EREDMÉNYEK

ISU Junior World Cup Speed Skating #2

Finnország – Seinäjoki, 2022. december 3-4.

2022 december 3., szombat

Junior női – 1000m

Bíró Hanna 24.

Füzesy Ilka 28.

Vancsó Rebeka 34.

Junior férfi – 1000m

Bödei Bálint 18.

Sipos János 30.

Neo-Senior férfi – 1000m

Bejczi Botond 11.

Neo-Senior női – 3000m

Mercs Abigél 10.

Team Pursuit Men Neo-Senior

Team Hungary 3. (Bödei Bálint, Bejczi Botond, Sipos János)

2022 december 4., vasárnap

Junior női – 500m

Bíró Hanna 11.

Füzesy Ilka 20.

Vancsó Rebeka 25.

Junior férfi – 500m

Bödei Bálint 19.

Sipos János 20.

Neo-Senior férfi – 500m

Bejczi Botond 10.

Junior női – 1500m

Vancsó Rebeka 30.

Junior férfi – 1500m

Sipos János 31.

Neo-Senior női – 1500m

Mercs Abigél 7.

Neo-Senior férfi – 1500m

Bejczi Botond 3.

Neo-Senior Mass Start női döntő

Mercs Abigél 5.

Neo-Senior Mass Start férfi döntő

Bejczi Botond 8.

Junior Mass Start férfi döntő

Bödei Bálint 10.

A kétnapos megmérettetés eredményei itt érhetők el: https://live.isuresults.eu/events/2023_FIN_0002/schedule.

Az első forduló beszámolója és eredményei itt érhetők el:

http://hunskate.hu/hirek/gyorskorcsolya/ezusterem-a-finnorszagi-gyorskorcsolya-vilagkupan

A Világkupa-sorozat 3. fordulóját február 4. és 5. között rendezik Németországban, Inzellben.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X