moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. november 16.

Frillensee Cup: tesztversenyek a szezonrajt előtt

Sűrű időszak előtt nagypályás gyorskorcsolyázóink.

Nagypályás gyorskorcsolya-válogatottunk október 31-én Inzellbe utazott, hogy folytassa a felkészülést a 2022/2023-as szezonra. A juniorok november 21-én Finnországba, Seinäjokiba utaznak, ahol a Junior Világkupa első két fordulóját rendezik. Mercs Abigél és Bejczi Botond eközben Európát járják: fiataljaink hétvégén az ISU Gyorskorcsolya Világkupa első fordulóján vettek részt, melynek november 11. és 13. között a norvégiai Stavanger adott otthont, a második fordulót pedig Hollandiában, Heerenveenben rendezik november 18. és 20. között.

Az éles szezonrajt előtt ifjú sportolóink két tesztversenyen is jégre léptek: november 5-én és november 12-én a Frillensee Kupán, Inzellben. Előbbi versenyen 13 nemzet 166 sportolója – 88 hölgy és 78 férfi –, utóbbi viadalon pedig 15 ország 154 sportolója – 76 hölgy és 78 férfi – mérettetett meg, összesen 6-6 távon. A mieink közül többen is a személyes és szezonbeli legjobb idejüket korizták Németországban.

„Mindkét novemberi Frillensee Kupa célja az volt, hogy a finnországi Világkupára való felkészülésünket segítse. Az első versenyen férfi 500 méteren harmadik, ötödik és kilencedik helyeken végeztünk, míg Bödei Bálint egyéni csúcsot ért el. Női 500 méteren Vancsó Rebeka harmadik lett, Sándor Lilla pedig Bödei Bálinthoz hasonlóan szintén egyéni csúcsot korizott” – értékelte a november 5-ei versenyt Kóti Gábor.

„A második, múlt hétvégi megmérettetésen férfi 1500 méteren Lukács Soma és Sipos János egyéni legjobbjaikat érték el, de női 500 méteren Sándor Lilla is egyéni csúcsot futott. Két versenyzőt emelnék ki, egyfelől Sándor Lillát, aki a rendkívül fiatal kora ellenére nagyon sokat fejlődött a legrövidebb távon – Lilla Garzó Erika vezetésével készült eddig. Másfelől Füzesy Ilkát, akinek közvetlenül a versenyszezon kezdete előtt két hónapot ki kellett hagynia betegség miatt, mégis nagyon elszántan készül és mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából és ebből a szezonból. Nagyon készülünk a finn Világkupára, de közben már a februári junior világbajnokság is ott lebeg a szemünk előtt – mondta a fiatalok edzője.

 

Frillensee Cup

  1. november 5.

Részletes eredmények: https://www.speedskatingnews.info/event/frillensee-cup-97

Frillensee Cup

  1. november 12.

Részletes eredmények: https://www.speedskatingnews.info/event/frillensee-cup-98

HUNSKATE media

 

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X