moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. október 18.

Szezonnyitó edzőtábor és versenyek Inzellben

Nagypályás gyorskorcsolyázóink szeptember 27. és október 17. között Inzellben edzőtáboroztak. Kóti Gábor tanítványai a németországi edzőtábor alatt két szezonnyitó versenyen is részt vettek.

Az inzelli felkészülést és a két szezonnyitó megmérettetést Kóti Gábor összegezte:

„Az előző szezon végétől számítva, vagyis március óta mindössze három hetet voltunk jégen, júliusban. Számunkra tehát ezzel a kora őszi, októberi edzőtáborral kezdődött meg a szezon. Ilyenkor az első és legfontosabb feladat az, hogy újra hozzászokjunk a jéghez, majd ezután kezdtük el a felkészülést a szezonnyitó versenyeinkre és az előttünk álló novemberi Világkupákra” – kezdte az értékelést Kóti Gábor.

„A múlt hétvégi nemzetközi verseny eredményei közül kiemelném Sipos Jánost, aki 500 és 1000 méteren egyaránt kvalifikálta magát a februári junior világbajnokságra, ráadásul a rövidebb távon elért 37,46-os ideje új junior országos csúcs, mellyel jelenleg az 5. a korosztályos világranglistán. Kifejezetten jó eredmény még Bejczi Botond 5. és Bödei Bálint 8. helyezése 1000 méteren, illetve Mercs Abigél 6. helye a Mass Start versenyszámban” – összegzett a nagypályás gyorskorcsolyázók edzője.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X