moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 3.

Tripla itt, tripla ott

Parádés rövidprogramokkal folytatódott az utánpótláskorú műkorcsolyázók országos bajnoksága: az advanced novice-oknál Krizsanovszki Lili áll az élen, a junioroknál pedig Láng Júlia tripla-tripla kombinációval szerezte meg a vezetést. A jégtáncosoknál mindhárom kategóriában Hoffmann Nóra tanítványai nyakába került az aranyérem.

Rendkívül megbízhatóan versenyez Krizsanovszki Lili: az SKSE korcsolyázója, miután a szezon során bő 30-40 fős mezőnyben is ezüst- és bronzérmet nyert, ismét tökéletes rövidprogrammal és magas pontszámmal vezet az advanced novice lányok között – közel került ahhoz, hogy megszerezze első bajnoki címét.

„A hét közepén lázas volt, ennek ellenére össze tudta szedni magát, ami külön öröm nekem – mondta Liliről edzője, Vidrai Szabolcs. – Láttam, hogy most sokkal nagyobb erőfeszítésébe került így megfutni a programot, de az, hogy sikerült, azt mutatja, megvan az az alap, amire a nem ideális helyzetekben is építhet, ez pedig nagyon biztató. Szép magas pontszámot kapott, remélem, hogy a kűrben is így folytatja.”

Krizsanovszki Lili

A magas színvonal jellemezte a junior lányok versenyét is, akik nemcsak a bajnoki címért csatáznak, hanem a junior-világbajnokságon való indulásért is. A szezon során brillírozó és az előző két válogatóversenyen legjobban szereplő Láng Júlia és edzéstársa, Szigeti Bernadett is kiválóan teljesítette nehéz programját – előbbi ráadásul most először a tripla-tripla kombinációt is tisztán megcsinálta. A Pavuk SE korcsolyázói kimagasló, 50 feletti pontszámmal állnak az első és a második helyen.

„Mindketten csodálatos rövidprogramot futottak, nagyon büszke vagyok rájuk – nyilatkozta edzőjük, Pavuk Patrícia. – Az, hogy Julcsi a tripla-tripla kombinációt is megugrotta, remek eredmény. Sajnos kérdéses, hogy a kűrjét be tudja-e mutatni, ugyanis a reggeli edzésen összeütközött az egyik versenytársával, aki véletlenül belerúgott a sípcsontjába. Szerencsére nem tört el a csont, de csövet kellett betenni a lábába, és össze kellett varrni a sebet. Nagyon szeretne versenyezni, reméljük, jégre tud lépni este.”

Láng Júlia

A harmadik helyet az SKSE sérülésből visszatérő versenyzője, Nagy Dóra csípte el, aki a tripla flipből nem jól érkezett, de a többi eleme csodásan sikerült – a mezőnyben egyedüliként minden forgására megkapta a legmagasabb, 4-es nehézségi szintet, a lépéssorát pedig 3-as szintűre értékelték.

A nemzetközi versenyeken remeklő Schermann Regina meglepetésre két ugráselemét is elrontotta, sőt, az első forgására is csak 2-es szintet adtak, így a dobogótól tíz ponttal elmaradva, a 6. helyről várhatja a folytatást.

A fiúknál a miskolci Szoboszlai Tamás egyedüliként versenyez a juniorkorosztályban, míg az advanced novice kategóriát ugyancsak egyedül képviselő Berei Mózes József betegség miatt visszalépni kényszerült.

A jégtáncosoknál szombaton már érmeket osztottak. A végeredmény a kűrök után sem változott: a bajnoki címet mindhárom kategóriában Hoffmann Nóra tanítványai, Troján Eszter és Gallai Huba, Leveles Réka és Leveles Balázs, valamint a most debütáló Kedves Katica és Fjodor Saronov szerezték meg, így a két kisebbik pár megvédte címét.

Basic novice jégtánc dobogó: Troján Eszter–Gallai Huba (1.) és Papp Judit–Selényi János (2.). Mellettük: Sugár István döntnök, Kolecsánszky Gábor technikai kontroller és Tóth Szilárd, a MOKSZ elnökségi tagja

„Három kettős, három arany, nem is lehetnénk ennél boldogabbak – kezdte korábbi olimpikonunk. – Eszterékkel alig három-négy hete foglalkozunk, és teljesen új kűrt állítottunk össze nekik. Nagyon izgultak, de szépen szerepeltek, persze még sokat kell dolgoznunk, hogy a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Mivel Réka és Balázs egyedül indult a kategóriájában, kihívás volt, hogy megteremtsük a versenyérzetet. Rengeteget fejlődtek egy év alatt, ez példaértékű és motiválóan hathat a kicsikre is. Katica és Fjodor keményen dolgozott az elmúlt három hónapban, így rögtön egy bajnoki címmel kezdhették közös pályafutásukat. Mindketten erős egyéniségek és rendkívül tehetségesek. Rengeteg lehetőség van bennük, a cél a sikeres juniorkarrier és az olimpia.

Leveles Réka és Leveles Balázs

A Steps On Ice SE basic novice és advanced novice versenyzői ezüstéremmel távozhattak. Edzőjük, Elek Attila a verseny után úgy összegzett: vannak még hiányosságok, de mindkét kettős jó irányba halad, egyre stabilabb teljesítményt nyújt.

„A legkisebbek, Judit és János a kötelező táncban nem voltak összhangban a zenével, ami nagyobb hibának számít. Igazság szerint a kűr az erősségük, ami jobban is sikerült, mint az edzéseken. A twizzle-ben ugyan estek, de a lendületük és az előadásuk tetszett, ezt szeretném látni tőlük a kötelező táncokban is – mondta edzőjük, aki a nagyobbak teljesítményét éppen fordítva értékelte.

Advanced novice jégtánc dobogó: Kedves Katica–Fjodor Saronov (1.) és Csikós Petra–Csikós Patrik

„Petránál és Patriknál a kötelezőkben láttam fejlődést, kár, hogy a bluesban az utolsó lépésnél összeakadt a lábuk, és estek. A szezon további részében a kulcslépéseket kell csiszolnunk, hogy a technikai panel elfogadja azokat. A kűrben összességében visszafogottabbak voltak, mint a korábbi versenyeken, ennél jóval többre képesek. Sokat dolgozunk azon, hogy az izgalom ellenére is ki tudják hozni magukból azt, amit az edzéseken – ez főleg Patriknál nagy feladat, aki csupán három éve korcsolyázik. Remélem, az, hogy bekerültek a Héraklész B keretbe, motivációt ad nekik a továbbiakra nézve.”


Részletes eredmények

A programok ITT tekinthetők meg.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X