moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 2.

Kicsi a bors, de erős

Közel 80 utánpótláskorú műkorcsolyázónk és jégtáncosunk csillogtatta meg tehetségét a Vasas Jégcentrumban rendezett országos bajnokság első napján. A tíz győztes öt egyesületből került ki, de a legtöbb érmet a Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) edzőivel készülő versenyzők gyűjtötték be: a tíz korcsolyázó hat kategóriában hat arany- és négy ezüstérmet szerzett.

„Álmodni sem mertünk volna szebb napot, büszkék vagyunk versenyzőinkre – kezdte boldogan az SKSE vezetőedzője, Gór-Sebestyén Júlia. – Rengeteg munka van ezek mögött az eredmények mögött, nagy szakmai csapat dolgozik a gyerekekkel, hogy napról napra fejlődjenek. Köszönettel tartozom az edzői stáb minden tagjának, ez igazi csapatmunka!

A legfiatalabb korosztályban Kind Igor és a mindössze ötéves Szentiványi Árpád most mutatkozott be nagy versenyen, de a hat évnél fiatalabb lányok arany- és ezüstérmese, Berstad Katrine Victoria és Pallagi Petra is első országos bajnokságán vett részt.

Chicks II fiúk dobogó: Kind Igor (1.) és Szentiványi Árpád (2.). Mellettük: Szilágyi Éva technikai kontroller, dr. Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató és Bálint Csaba, a MOKSZ elnökségi tagja

„Mindkét fiú rövid ideje korcsolyázik, az volt a célunk, hogy minden elemet kigyakoroljanak úgy, hogy elindulhassanak a versenyen, és szépen sikerüljön a bemutatkozásuk. Katrine győzelme pedig azért különösen nagy szó, mert döcögősen indult számára a szezon, az amerikai iskolában ugyanis, ahová jár, nehézségekbe ütközött az órák és az edzések összeegyeztetése. Aztán viszont szépen felvette a ritmust, és magas ugrásaival, lendületes korcsolyázásával győzni tudott” – mondta büszkén edzőjük, Gór-Sebestyén Júlia.

Incze Brigitta Éva tavalyi ezüstérme után szintén először állhatott a bajnoki dobogó tetejére, de fiatal kora ellenére az SKSE több versenyzője már nem az első győzelmét ünnepelhette: a 8 éves Szentiványi Júlia megvédte címét, a 10 éves Ekker Léna és a 11 éves Zsembery Katinka pedig már harmadszor diadalmaskodott.

Chicks I lányok dobogó: Incze Brigitta Éva (1.), Széplaki Zsófia (2.) és Bődi Flávia (3.)

„Brigi nagyon szeretett volna magyar bajnok lenni, amit kitartó, szorgalmas munkával sikerült elérnie. Julcsinak voltak hullámvölgyei ebben a szezonban, ezért különösen örültünk, hogy most ilyen összeszedett programot futott. Léna korcsolyázása nagyon szépen fejlődik, az ugrásai és a forgásai is látványosak. Bár most becsúsztak hibák, így is magabiztosan nyerte a versenyt. Katinka rengeteget nőtt az elmúlt fél évben, ennek ellenére nagyon jól teljesített. Sokat dolgozunk a nehéz ugrásokon, amik szép lassan be fognak érni” – összegzett Gór-Sebestyén Júlia.

Intermediate novice lányok dobogó: Zsembery Katinka (1.), Talabér Zita (2.) és Kiss Eszter (3.). Mellettük: Homolya Zsuzsanna döntnök, Szilágyi Éva technikai kontroller és Tóth Szilárd, a MOKSZ elnökségi tagja

A fiúknál lényegesen kevesebb korcsolyázó mérte össze tudását: a cubs korosztályban például mindkét kategóriában egy-egy induló volt, így Horváth Lapis Jenő, a Bea Ice Dance Team versenyzője, valamint a debreceni Jégkarc Egyesületet képviselő Kovács Deli Bende is bajnoki címmel térhetett haza.

Kovács Deli Bende

A chicks I kategóriában is mindenki éremnek örülhetett – az aranyat végül Hoffmann Ábel (Jégcsillag) szerezte meg. Edzője, Tokaji-Kulcsár Zsófia hangsúlyozta: a 8 éves Ábel különleges tehetség.

„Egy éve kezdett korcsolyázni, és a szüleivel úgy tervezték, fél évig marad, hogy kipróbálja a sportot. De már az első percben egyértelmű volt, hogy imádja ezt, nagyon érzi a zenét, ilyen rövid idő alatt is rengeteget fejlődött. Egyébként sok videót néz a korcsolyázókról, rajzol is a témában, igazi rajongó.”

Chicks I fiúk dobogó: Hoffmann Ábel (1.), Gilányi Péter (2.) és Vijverberg Vincent (3.)

A basic novice-ok hatfős mezőnyében már nem volt ilyen egyértelmű a helyzet – de csak ami az ezüst- és a bronzérmet illeti, a győztesnek ugyanis nem akadt kihívója: a Magyar Atlétikai Clubot képviselő Hortobágyi Dominik nagy fölénnyel nyerte meg hetedik bajnoki címét.

Basic novice fiúk dobogó: Hortobágyi Dominik (1.), Csaba Máté (2.) és Bődi Patrik (3.)

„Mivel az előzőt kinőtte, új cipőt kellett rendelnünk neki, emiatt hat hétig nem tudott korcsolyázni, így a január közepi belgrádi versenyt is le kellett mondanunk – nyilatkozta Dominik edzője, Gabrieli Adrien. – Épp egy hete érkezett meg az új korcsolyája, ennyi ideje volt hozzászokni, ezért különösen büszke vagyok a teljesítményére, ráadásul eddigi legmagasabb pontszámával győzött.”

Az este folyamán a jégtáncosok is bemutatkoztak, és a kötelező táncok után mindhárom kategóriában Hoffmann Nóra tanítványai vezetnek. A két-két kettősből álló basic novice és advanced novice mezőnyben Troján Eszter és Gallai Huba (Steps On Ice), valamint Kedves Katica és Fjodor Saronov (Hoffmann Korcsolya Akadémia) áll az élen, az intermediate novice korosztályt pedig Leveles Réka és Leveles Balázs képviseli.

Leveles Réka és Leveles Balázs


Részletes eredmények

A programok ITT tekinthetők meg.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Róth Tamás

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X