moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. december 9.

A legmagasabb szinten – Golden Spin

14-ből 12 elemére a legmagasabb nehézségi szintet kapta Janovszkaja Anna és Lukács Ádám a zágrábi Golden Spin versenyen, ezzel a magyar jégtánckettős technikai kiinduló pontszámban a verseny győzteseit, a világbajnoki 6. helyezett kanadai Piper Gilles-t és Paul Poirier-t is lekörözte.

Elemeinek nehézségi szintjét tekintve a világelit részvételével zajló grand prix döntőben is megállta volna a helyét Janovszkaja Anna és Lukács Ádám, akik a zágrábi challenger versenyen nehezebb programokat mutattak be, mint a márciusi világbajnokság 6. helyezettjei, a kanadai Piper Gilles és Paul Poirier. Jégtánckettősünk a ritmustáncban és a kűrben is megjavította a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) égisze alatt rendezett viadalokon elért eddigi legjobb pontszámát, és végeredményben az 5. helyet szerezte meg Zágrábban.

Mint Ádám elmondta: ez a verseny a szezon elején még nem volt betervezve, a moszkvai grand prix környékén kezdtek gondolkodni azon, hogy elindulhatnának Zágrábban, mert ez jó alkalom lenne arra, hogy az Európa-bajnokság előtt még egyszer megméressék magukat a nemzetközi mezőnyben.

„Anna nyári sérülése miatt a pozsonyi Nepela Trophyn még nem tudtunk részt venni szeptemberben, így csak Finnországban voltunk challenger versenyen. Ezért gondoltuk, kihasználjuk a megmaradt lehetőséget, és elmegyünk Zágrábba, ami jó döntésnek bizonyult. Nagyon örültünk, amikor megláttuk, milyen szinteket kaptunk. Az, hogy a tangó két részét is 4-esre értékelték, elképesztő előrelépés nekünk, hiszen az idáig mumus volt, többször is 1-es, illetve alapszintűnek vették a szezonban. A mostani technikai pontok viszont már bármelyik nagy versenyen elegendőnek számítanának” – mondta boldogan Ádám, de rögtön hozzátette: még bőven van min javítaniuk, legfőképp a kiviteli pontokban és a komponensekben szeretnének fejlődni.

„Az edzőink is azt mondták, hogy sokkal tisztábban korcsolyáztunk, mint korábban, és elindult egy javuló tendencia, de még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy elérjük a kitűzött célokat. Ma pihenünk, aztán két napig itthon edzünk Moszkvában, és kielemezzük a zágrábi versenyt. Szerdán pedig már utazunk Pestre a Négy Nemzet Bajnokságra – Spodyrievvel [Maksym Spodyriev, lengyel jégtáncos – a szerk.] nevettünk is, hogy ez már a harmadik hétvége lesz a szezonban, amit együtt töltünk. Szeretnénk a bajnokságon is úgy szerepelni, mint Zágrábban, és aztán újra meg újra bizonyítani, hogy stabilan tudjuk hozni ezt a magas szintet, sőt, rá is tudunk tenni még egy lapáttal.”

(Bruckner Nóra)

Li-ning Seat Törley Artificer
X