moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. szeptember 12.

Az I. OKÉ, avagy a magyar korcsolyasport sikerkovácsainak kétnapos konferenciája

A korcsolyasportágak jelenéről és jövőjéről I. Országos Korcsolyázó Értekezlet címmel hagyományteremtő szándékkal kétnapos konferenciát szervezett hetven fő részvételével a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Mátraházi Edzőtáborban.

2016. szeptember 9-én, pénteken és 10-én, szombaton a Magyar Nemzeti Sportközpontok Mátraházi Edzőtábora ezúttal nem versenyzőinknek, hanem sikereik kovácsainak: mestereiknek és munkatársainknak adott otthont.

Az I. Országos Korcsolyázó Értekezleten a MOKSZ 39 tagszervezete részéről szinte mindegyik legalább egy szakemberrel képviseltette magát és nagy lelkesedéssel fogadta a MOKSZ működésével, közép- és hosszú távú sportági stratégiájával – valamint ezekkel szoros összefüggésben – az olimpiai versenyzői keretünk és az utánpótlásuk kiválasztásával, felkészítésével, versenyszervezéssel kapcsolatos szakmai információkat.
OKE_1_nap_Batho_koszonto

A rendezvényt Dr. Bathó Ferenc EMMI helyettes államtitkár, a MOKSZ alelnöke nyitotta meg, majd Orendi Mihály MOKSZ ügyvezető vette át a „stafétát”, aki a Szövetség tavaly átalakított szervezetét mutatta be, s az EMMI számára hamarosan átadandó 2024-ig szóló sportági stratégiáról indította meg a közös gondolkodást egy nagyon részletes elemzéssel.

Ezt követően Váradi Orsolya szervezési és marketing igazgató ismertette az ISU és a MOKSZ versenyszervezéssel kapcsolatos elvárásait, az idei két világverseny kapcsán összegyűjtött tapasztalatokkal ötvözve. Majd a tagszervezetek edzői és vezetői a MOKSZ új kommunikációs stratégiájának eredményeivel ismerkedhettek és először tekinthettek be a Szövetség hamarosan megújuló honlapjába is. A vacsorát követően késő estig változatos kerekasztal-beszélgetések segítették az aznapi előadások tartalmának megértését, továbbfejlesztését.

OKE_2_nap_Darazs_eloadas

A második napon Darázs István ágazati igazgató és szakembergárdája, valamint Engi Klára pontozásos igazgató mutatta be részletesen, statisztikai és szervezeti adatokkal megfűszerezve sportágaink jelen- és jövőképét, utánpótlási koncepcióját.

OKE_2_nap_Engi_eloadas
Mindkét előadás gyümölcsöző vitát generált, amelynek végső konklúziói előbbre mozdíthatják sportágaink további hatékony fejlesztését.

OKE_1_nap_Orendi_eloadas

A nap folyamán Orendi Mihály ügyvezető igazgató, ismertette a MOKSZ életében első alkalommal bevezetett „Értékelési és Támogatási” rendszert, amely keretében a beérkezett tagszövetségi pályázatok útján idén 45 millió forintot kaptak tagszervezeteink. Ennek részleteiről további előadások hangzottak el a Szövetségi támogatás felhasználásával, elszámolásával kapcsolatban.

OKE_1_nap_Batho_koszonto_nezoterrel

Nagyon eredményes kétnapos párbeszéden és közös gondolkodáson vagyunk túl, amelyet ezúton is köszönünk tagszervezeteinknek! Jövőre folytatjuk!

OKE_2_nap_Engi_eloadas_nezoter

Li-ning Seat Törley Artificer
X