moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 15.

ST Világkupa Kolomna 2013: Szenzációs országos csúcs

Kezdjük mindjárt a végéről, női és férfi váltónk is megmutatta ma magát a világnak és remek versenyzéssel bejutottak a legjobb nyolc közé! Ez az lányok, csak így tovább fiúk!

 

A második nap a nők 1000 méteres előselejtezőivel kezdődött. Heidum Bernadett jó idővel futam másodikként ment tovább. Keszler Andreának és Kónya Zsófinak nem sikerült bejutni a selejtezőbe. Sajnos nehezen tették túl magukat a csapatot ért újabb traumán, s egy egyébként máskor könnyen vert versenyző akadályozta őket a sikeres megoldásban. A következő fordulóban Bernadett a selejtezőben, egy régi ismerősével és örök ellenfelével, az osztrák lánnyal került afférba, amiből a sógorok versenyzőjét hozták ki továbbjutónak a bírók, míg Bernit büntetéssel kizárták.

A fiúk 1000 méteres előselejtezőiből mindhárom magyar továbbment. Ugyanezt a tettet a selejtezőkben is véghezvitte a Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Béres Bence trió. A nyolcaddöntőbe végül Liu Shaolinnak sikerült bejutnia, Viktor és Bence elbúcsúzott a mezőnytől ezen a távon.

És akkor a jó hír, amivel kezdtük a mai beszámolónkat: mindkét váltónk a legjobb nyolc közé jutott!

A Lajtos, Heidum, Kónya, Keszler összetételű magyar női váltó a második helyen jutott az elődöntőbe. Futamukban az USA-t megelőzték, akiket egyébként kizárták az ellenünk elkövetett szabálytalanság miatt. A mi múlt heti sorsunkra kerültek – sorvége, pont nélkül!! Így élednek egy kicsit újra a reményeink. A futamban Dél-Korea mögött, összesítésben a nyolcadik legjobb idővel, váltották meg helyüket vasárnapra lányaink. A női váltó versenyben 15 ország képviseltette magát. Az utolsó versenynapon, magyar idő szerint délután 3 órakor, Dél-Korea, Hollandia és Kanada lesznek az ellenfeleik.

A fiúknál 19 ország indított csapatot váltóban. A Béres, Knoch, Burján, Liu Shaolin négyes minimális időkülönbséggel az USA mögött végzett első futamában, egy szenzációs új magyar csúccsal – 6:45.480!

A negyeddöntőben, a sors szeszélye folytán ismételten az USA mögött, a második helyen végezve jutott be a vasárnapi elődöntőkbe. Izgalmas versenyen vannak túl a fiúk, volt, hogy a negyedik helyen álltak, de minden erejüket beleadva végül a továbbjutást jelentő második helyet szerezték meg.

Az elmúlt időszakban történtek ellenére mindkét magyar egység megmutatta, hogy a versenypályán mutatott teljesítményük alapján a világ élvonalába tartoznak. Megfelelő, elegáns válasz volt! Hajrá magyarok!

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X