moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. március 29.

SEAT gépkocsikat vehettek át rövidpályás gyorskorcsolyázóink

A magyarországi SEAT képviselet és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség tíz SEAT Leonnal támogatja a rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai válogatott-keretet, miután a téli olimpiára mindkét nemből öten kvalifikálták magukat. Így tehát Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia hatchback kivitelt vezethet, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Oláh Bence, Heidum Bernadett, és Keszler Andrea kombit.

Az egyéniben is legeredményesebb versenyző, Liu Shaolin Sándor pedig – aki az olimpia óta, most március végén is nyert egy ezüstérmet összetettben a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon – egy 300 lóerős SEAT Leon Cuprát kaphatott.

A többi kilenc Leont 1.4 literes TSI motor hajtja, ennek megfelelően Hankook Ventus Prime2 gumikon gördülnek. A Porsche Hungaria SEAT márkaigazgatósága ugyanakkor – tekintettel arra, hogy nagyon friss az olimpikonok jogosítványa – az autókhoz vezetéstechnikai tréninget is ajándékoz. Ez Liu Shaoang számára kissé korai még, de idén már megszerzi a jogosítványt, hiszen a tavalyi év az olimpiai felkészüléssel és a versenyekkel ment el. Mint mondta választania kellett: vagy olimpiai bajnok lesz vagy megszerzi a jogosítványt. Hát inkább olimpiai bajnok lett.

A vezetéstechnikai tréning nagyon jó ötlet, ami nemcsak nekem lesz hasznos, hanem a csapat minden tagja számára – mondta Liu Shaolin Sándor, akinek a Leon Cuprájához DSG automata sebességváltó jár. „Jobban szeretem az automatát, mert nagyon lusta vagyok” – mosolygott Sándor, hozzátéve, hogy jóllehet közel fél évet töltött külföldön – edzőtáborokban, versenyeken –, tavaly több mint 16 ezer kilométert vezetett.

Li-ning Seat Törley Artificer
X