moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 30.

Nagoja világkupa – III. nap

Fokozódik a hangulat és nő a tét a japán jégen! Immár harmadik napjához érkezett a második olimpiai kvalifikációs világkupa Nagojában. Legjobbjaink fontos pontokat szereztek ma, így néhányan sokkal közelebb kerültek az olimpiai részvételhez.

Férfi és női 500, 1500 méteres valamint  3000 és 5000 váltó méteres versenyek egész garmadáját láthatták azok, akik bekapcsolódtak szombaton a világkupa sorozat nagojai állomásának harmadik napi futamaiba. Az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat második állomásán a korcsolyázók pengéin túl a verseny is egyre kiélezettebb. Hajnalban ugyanis elkezdődtek a döntők, hazánk sportolói pedig belevetették magukat a megmérettetésbe, hiszen tisztában vannak vele, itt a kvótákért és az olimpiai szereplésért megy a csata.

Magyar lányaink, Somodi Maja (SZKE) és Sziliczei-Német Rebeka (FTC) az 1500 méteres helyosztó versenyeken egyaránt ötödik helyen zárták saját futamukat, ezzel lecsúsztak a kategória további helyosztóiról. Ugyanúgy nem boldogult az 500 méteres távon Kónya Zsófia (SZKE) és Somogyi Barbara (FTC), akik tisztes helytállás után estek ki. Jászapáti Petra 500 méteren a B-döntő harmadik helyét szerezte meg, eredményével a verseny hetedik helyén végzett és értékes olimpiai pontokkal gazdagodott.

Férfi sportolóink számára is hatalmas volt a hajtás. 1500 méteren csak Krueger John-Henry, volt érdekelt, aki 2:28:975-ös idejével első helyen végzett a B-döntőben, ezzel összesítettben a nyolcadik helyen zárt. 500 méteren mindhárom versenyzőnk a B-döntőben volt érdekelt: Liu Shaoang első, Liu Shaolin Sándor harmadik, Kruger John-Henry negyedik helyen végzett. Ezzel mindhárman értékes kvalifikációs pontokat szereztek.

A női 3000-es elődöntőben a magyar váltót sajnos kizárták, ezzel biztossá vált, hogy a nagojai futamot a nyolcadik helyen zárják. A vasárnapi helyosztókon itt nem rendeznek B-döntőt, hiszen csak egy csapat szerepelne benne. A férfiak 5000 méteres váltóversenyében a magyar csapat nagyszerűen szerepelt. A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Nógrádi Bence alkotta négyesünk másodikként futott be a kínai váltó mögött. Vigyázó szemeinket a holnapi döntőre vessük, hiszen ezzel az eredményükkel a fiúk továbbjutottak. Vasárnap szurkolhatunk a nagojai világkupa utolsó versenyszámában nekik, ahol Dél-Korea, Kanada, Kína és Olaszország váltóival mérik össze gyorsaságukat.

A részletes eredményekről az alábbi linken lehet tájékozódni: EREDMÉNYEK

Vasárnap az utolsó napjához érkezik a világkupa sorozat második állomása. Az 5000 méteres férfi váltóban, a 2000 méteres mixed váltóban valamint az 1000 méteres  negyeddöntőjében Kónya Zsófia, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry révén vagyunk érdekeltek.

A közvetítés hajnali 2:00 órakor kezdődik a helyosztókkal, majd 6:00 órától már a döntők következnek. Ezek történéseit online lehet nézni, de a döntőket az M4 Sport csatornája élőben is közvetíti.

Hajrá magyarok! Szurkoljunk együtt a rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak!

 

HUNSKATE media

Fotó: ISU Live stream

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X