moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 28.

Nagoja világkupa – I. nap

Mától Japánban, Nagojában folytatja rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottunk az olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatot. Legjobb női és férfi sportolóink az 500-as és 1500-as egyéni távokon, valamint a 2000-es mixváltó kapcsán léptek a Nippon Gaishi Hall jegére.

Vasárnapig újra a short track csapatunk sikereiért szoríthatnak szurkolóink! A négyállomásos ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat nagojai versenyhétvégéje magyar idő szerint ma hajnalban a leghosszabb egyéni távokkal startolt. Elsőként a férfi 1500 méteren voltunk érdekeltek, és előbb Krueger John-Henry (FTC) nyerte meg előfutamát, majd Liu Shaoang (FTC) is futamgyőztesként jutott tovább. A szakvezetés az egyik legjobb formában lévő sportolónk, Liu Shaolin Sándor (FTC) helyett ezen a távon Jászapáti Péternek (SZKE) szavazott bizalmat, ám az ifjú tehetséget a 10. előfutamban sajnos kizárták. Később, a negyeddöntők során John-Henry 02:30:027-es ideje annak ellenére továbbjutást ért, hogy futamában egy hajszállal lecsúszott az automatikus továbbjutást érő első két hely egyikéről. A szombati elődöntőben végül csak őt láthatjuk, hiszen a hatodik negyeddöntőben a kisebbik Liu testvért kizárásos büntetéssel sújtották.

A hölgyeknél 1500-on rögtön a negyeddöntőket rendezték. Bár Sziliczei-Német Rebeka (FTC) hetedik futamos 3. helye kellemes meglepetés, ám sem neki, sem Jászapáti Petra (SZKE) és a szintén a hetedik negyeddöntőben induló Somodi Maja (SZKE) nem jutott elődöntőbe. Előbbit kizárták, utóbbi pedig csak 5. helyezett lett, de Rebekával közösen a szombati helyosztókon még mindketten bizonyíthatnak. Jászapáti Petra a női 500-on már javított és mindkét előfutamát megnyerve vívta ki a negyeddöntős szereplést. Viszont Somogyi Barbara (Jégkorszak SE) és Kónya Zsófia (SZKE) második előfutamos 4. és 5. pozíciója csupán a két nap múlva esedékes helyosztókra volt elegendő.

A mai nap zárásaként a 2000 m-es mixváltók léptek a jégre, és a magyar kvartett ezúttal a Bácskai Sára Luca (MTK), Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Nógrádi Bence (FTC) összeállításban versenyzett. A közepes iramú futamban vegyes csapatunk az utolsó negyeddöntő második helyezettjeként jutott a vasárnapi elődöntőkbe, ahol a holland-japán-orosz hármassal közös futamban küzd meg a finálét érő két első hely egyikéért.

Holnap az 1000 méter, valamint a 3000-es női váltó és az 5000-es férfi váltó előfutamaival és negyeddöntőivel folytatódik a program Nagojában. A magyar szurkolók a második nap eseményeit online stream-en keresztül követhetik figyelemmel, a hajnali futamokat 04:30-tól, a délelőtti versenyeket pedig 09:30-tól ITT. Fontos megjegyeznünk, hogy a múlt hetihez hasonlóan a szombati és vasárnapi döntőket nemcsak online, hanem az M4 műsorán is élőben nézhetjük majd.

A részletes eredményekkel kapcsolatban szurkolóink ezen a linken tájékozódhatnak: EREDMÉNYEK.

Szurkoljatok Ti is velünk a magyar short track válogatott sikereiért!

 

HUNSKATE media

Képek: ISU Live stream

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X