moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. február 16.

Minden jó, ha a vége jó?!

Búcsúzkodni sosem könnyű, az ember visszagondol a történtekre – jó és rossz dolgokra egyaránt –, emlékezik, tanulságot von le, örül, bánkódik – egyszóval mindent egybevéve: elemez.
 
Véget ért a rövidpályás gyorskorcsolya küzdelemsorozata február 16-án a női 1500 méteres számmal, illetve a férfi váltók harcával 5000 méteren Pekingben, a téli ötkarikás játékokon.
Szerdára is maradt izgulni valónk magyar szempontból, a nőknél Kónya Zsófia és Jászapáti Petra küzdött éremért 1500 méteren, míg a “fiaink” “B” döntőt futhattak.
 
A hölgyek esetében Kónya Zsófiát kizárták a negyeddöntőben, Jászapáti Petrát pedig az elődöntő során – még csak “B” döntő sem jutott a magyar hölgykoszorúnak.
 
Annál inkább a fiúknak! A mieink a “B” döntőben voltak érdekeltek 5000 méteren, ahol a tét az olimpiai pontszerzés volt. Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry és Nógrádi Bence pedig behúzta a kisdöntőt, és értékes pontokat szereztek így a srácok az olimpián.
 
Összegezve: van két bronzérmünk, van egy egyéni aranyérmünk – jó szájízzel gondolhatunk erre az olimpiára. Lehetett volna benne több? Lehet! Lehet volna benne kevesebb is akár? Lehet! Örüljünk az érmeknek, az élményeknek!
 
Egy ország nevében mondhatjuk: köszönjük lányok-fiúk!
 
HUNSKATE media – Palánki István
Fotó: Magyarock
SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X