moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. március 3.

Másodízben vették át a Sportország gyorskorcsolyázói “A Hónap Műhelye” – díjat

Három főszereplő éppen Budapesten landolt, amikor “sportországi” edzőjük és csapattársaik a MOB székházában, januári teljesítményük alapján átvették a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye-díjat. A rövidpályás gyorskorcsolyázók ezzel együtt fél millió forintos Decathlon vásárlási utalvánnyal is gazdagodtak.

A több mint kétesztendős díj történetében rövidpályás gyorskorcsolyázók harmadszor vették át A hónap műhelye-díjat, korábban a szegediek egyszer, a Sportország másodszor vihette haza az egyre nagyobb presztízsű elismerést.

Amint Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója elmondta, január után februárban is remek formát mutatva kiválóan szerepeltek a gyorskorcsolyázók, hiszen az elmúlt hétvégén az oszakai junior világbajnokságon az érmek mellett összesen három kvótát szereztek a 2016-os, II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokra. A sikereket szállító Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Bácskai Sára társaival épp a díjátadó időpontjában érkezett Budapestre a japán városból.

Az igazgató a díjazással kapcsolatban azt is elmondta, két év alatt – havonta – 24-szer adták át A hónap műhelye-díjat, Az év műhelye-elismerés pedig a közelmúltban harmadszor került gazdájához.

A Magyar Olimpiai Bizottság részéről dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes méltatta a klub sikereit. A sportvezető hangsúlyozta, a rövidpályás gyorskorcsolyázók sikereinek köszönhetően a korcsolyasport kezdettől fogva benne van a kiemelten támogatott sportágak körében, a Sportország SC edzője, a díjat átvevő Bánhidi Ákos pedig tagja a MOB által koordinált Kiemelt Edző Programnak.

“Elkényeztetnek bennünket a short trackes versenyzők, bízunk benne, hogy a most is sikert arató Bácskai Sára a felnőttek közt sikert-sikerre halmozó Heidum Bernadett és társainak nyomdokain lépked” – fogalmazott Bartha Csaba.

Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu kiadója, a MédiaBook ügyvezetője a szavazás menetét ismertette, majd kiemelte, hogy ezúttal is igen szoros volt a verseny. A győztes Sportország SC mellett a debreceni sportiskolás kézilabdázók, a Letizia SC íjászai, az MTK teniszezői és a Törekvés SE vívói kerültek a szavazólapra.
2015_03_03_Sportorszag_Honap_muhelye_csapatkep
A fiatalok edzője, Bánhidi Ákos a díjat megköszönve arról beszélt, rengeteg embernek köszönhető, hogy a sikereiket elismerve másodszor is elnyerték A hónap műhelye-díjat.

“Magyarországon mintegy harminc éve van jelen a rövidpályás gyorskorcsolyázás, én magam ’87-88-ban még nagypályán űztem a sportágat. Egy ember életében hosszú idő három évtized, egy sportág harminc éve viszont nem túl sok. Mégis, hogy a sportág ilyen sikeres és népszerű lett, rengeteg szakember, támogató, szülő volt a segítségünkre” – fogalmazott a felnőtt válogatottat is felkészítő szakember.

A Sportország SC-ben 35 utánpótláskorú és 7 felnőtt gyorskorcsolyázó készül 3 edző közreműködésével. A műhelyben műkorcsolyával és jégkoronggal is foglalkoznak. A rövidpályás gyorskorcsolyázók jelentős számban az olimpiai keretnek is tagjai.

Li-ning Seat
X