moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. október 1.

A koreai Choi Ming jeong Budapest királynője

Vasárnap a harmadik egyéni táv az 1000m és a két váltó küzdelmei maradtak hátra a budapest Audi ISU i rövidpályás gyorskorcsolya világkupa versenyeiből.

Az 1000m negyeddöntő futamaiból az első két helyezett és a két leggyorsabb harmadik került be az elődöntőben.
Jászapáti Petra a futamában végig a negyedik helyen haladt, de az utolsó egyenesben a koreai olimpiai bajnok Shim Suk Hee kicsúszott előle. Így a harmadik helye idővel továbbjutást jelentett a számára.
Liu Shaolin Sándor már sokadszor a futama utolsó köreiben vette át a vezetést, s nyerte a futamát, jutott be a legjobb 10 közé. Ugyanez nem sikerült öccsének Shaoangnak, aki a célegyenes bejáratánál a második helyről korcsolyázott rá az egyik jelölő bójára , elesett, így csak hatodik helyen ért a célba, kiesett a további küzdelmekből.

Liu Shaoang (HUN)

Tipikusan olyan helyzet volt, hogy kitört alólam a jég és kicsúsztam. A negyedik futamban voltam, a lányokéval együtt a nyolcadikban, sajnos ahogy jönnek a futamok a jég egyre inkább törik, egyre inkább málik, sajnos most én voltam ennek az áldozata. Elég sok lökdösődés és szabálytalankodás is történt, csodálkozom is, hogy a bírók nem zártak ki senkit. Papírforma szerint nekem is tovább kellett volna jutnom, sajnálom a kicsúszást.

Az elődöntőben Jászapáti Petra mindent megpróbált, hogy döntős legyen, még vezetésre is vállakózót egy kis ideig, végül ötödik lett.

Jászapáti Petra (HUN)

Eléggé elfáradtam így a végére, érzem is a lábaimban a sok futamot. Teljesen másképp kell beosztani az erőt itt, mint például egy OB-n, úgyhogy jó tapasztalat volt kipróbálni ezt is. Sajnálom, hogy nem jutottam döntőbe, de nagyon jó volt itthon versenyezni, a közönség nagyszerű volt, és remekül éreztem magam a jégen.
Liu Shaolin Sándor futama igen erős volt, de hát a legjobb tíz között már nem igen akadt gyenge ellenfél. Sándor körről körre előrébb került. A szám világcsúcstartója a koreai Hwang Dae Heon kívülről előzve átvette a vezetés. A magyar korcsolyázó is szerette volna megszerezni a vezető pozíciót, de kezét használva kibillentette a koreait. A bírók a futam végén a magyar versenyzőt kizárták, a koreait pedig bejuttatták az A döntőbe.

Liu Shaolin Sándor (HUN)

Két kör volt hátra, vagy két és fél, nem is tudom pontosan, megpróbáltam megelőzni a koreait, nagyon erősnek éreztem magamat. Sajnos 100%-ban az én hibám volt, nem készítettem elő rendesen az előzést, hibáztam. A váltóval meg kéne nyerni a futamot, az egy ötödik hely, ami elég jó, és a következő állomáson meg nyerni, ha már magyar közönség előtt nem sikerült.

Az 1000 m táv világkupa győztesei:
a nőknél a koreai Choi Ming Jeong, aki mind a három egyéni számot megnyerte Budapesten és emellett a váltóval is aranyérmes. Mögötte a kanadai Boutin végzett a második helyen, akárcsak az 1500 méteren.

Min Jeong Choi (KOR)

Nagyon boldog vagyok, nagy kő esett le a szívemről, és sokkal felszabadultabb vagyok mint tegnap. Nehéz verseny volt, de sikerült előre kerülnöm, és utána már csak meg kellett tartanom a pozíciómat. Még a felkészülés elején járunk, de úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, úgyhogy csak folytatnunk kell ezt a munkát amit elkezdtünk.

A férfiaknál is koreai győzelem született, ráadásul kettős. Megismétlődött a tegnapi 1500 méteres eredmény: 1. Lim Hyo Jun, 2. Hwang Dae Heon.

Li-ning Seat Törley Artificer
X
X