moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. január 10.

Elutazott az EB-re a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott


Szerdán 11 órakor busszal utazott el rövidpályás gyorskorcsolya válogatottunk a drezdai Eb-re. Az indulás előtt hatalmas média érdeklődés övezte edzést tartott a csapat, majd a sajtó munkatársai rendelkezésére álltak a sportolók és edzőik egyaránt.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser elmondta várakozásokkal tekint az esemény elé. Kíváncsi  rá, hogy olimpiai ellenfeleink milyen felkészültségi állapotban vannak.

A csapat több taktikai megoldást gyakorol majd a péntektől vasárnapig tartó kontinensviadalon. A Liu testvérek csak a váltóban állnak rajthoz. Burján Csaba, Knoch Viktor, Cole Krueger a férfi és Jászapáti Petra, Bácskai Sára, Kónya Zsófia lesznek a három egyéni távon indulók.

A váltóversenyeken várhatóan az olimpiára is kijutott gárdák lesznek a legnagyobb ellenfelek. Az orosz, holland férfi és női, valamint az olasz női válogatott is legjobbjaival érkezik Drezdába. Érdekes lesz megtapasztalni, hol tartanak a csapatok az olimpia előtt közel egy hónappal.

A menedzser azt is elmondta, munkából mennek versenyzőink a megmérettetésre. Az elvárás az feléjük, hogy mindenki a maximumot nyújtsa, de a formaidőzítés az olimpián kell csúcsosodjon.

A három egyéni induló mellett a váltóban a Liu testvérek illetve, Heidum Bernadett és Keszler Andrea kapnak helyet.


A szombati és vasárnapi versenyeket az M4 Sport 14 órától közvetíti.

(Fotók: Róth Tamás, Szalmás Péter)

Li-ning Seat Törley Artificer
X