moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. március 2.

A jövőre nézve figyelték a jövőt

Nagy csaták, szép futások és remek eredmények jellemezték a hétvégén megrendezett short track junior országos bajnokságot.

„Ne hallgassatok rá, nem ért hozzá!”

A „kedves” tanács a rövidpályás gyorskorcsolyázók junior országos bajnokságának vasárnapi napján hangzott el a Gyakorló Jégcsarnokban, ahol Bácskai Sára Luca három fiatal MTK-s versenyzővel beszélgetett. A kedélyes társalgást fenti megjegyzés egyébként is félbeszakította, ám az egyik kislány még válaszolt is rá:

„Ez nem is igaz! Neki köszönhetem, hogy az előbb azért nyertem futamot 777 méteren, mert megfogadtam a tanácsát!”

Jelenlegi és korábbi short trackeseink közül egyébként többen is ott voltak a juniorok nagy erőpróbáján – Lajtos Szandra és Heidum Bernadett például edzőként segítette a fiatalokat, de ahogy az eset mutatja, aktív élsportolónk is beszállt a nagy csatába.

Mert nagy csaták és küzdelmek zajlottak bőséggel a jégen a magyar bajnokság három napja alatt.

„Öröm volt látni, hogy főleg a legkisebbeknél szép számú mezőny gyűlt össze a versenyre, ez azt mutatja, hogy az utánpótlásbázisunk duzzad. És ami még inkább örömteli, hogy sok ügyes kisgyereket láthattunk a jégen, közülük többen kifejezetten tehetségesek – mondta el Szabó Krisztián, a juniorválogatott vezetőedzője. – Mi már így, a szezon legvégén a következőre készülünk, a magyar bajnokság során is azt figyeltük, melyik fiatalt hozhatjuk be hozzánk. Mivel az A és B korosztályosakat jól ismerjük, leginkább a C és D korcsoportot figyeltem, és ott is láttam olyan sportolókat, akiket harcra foghatunk a jövőben.”

Az országos bajnokságról a nagy küzdelmek mellett az mindenképpen elmondható, hogy a válogatott short trackesek vitték el az első helyeket és az érmeket, ám a magyar short track erősségét mutatja, hogy a többiek közül is akadtak, akik is képesek voltak borsot törni egy-egy futam során a válogatott versenyzők orra alá.

„Mindez azt is jelenti, hogy senki sem nyugodhat meg, jó azt konstatálni, hogy van hátország – jegyezte meg Szabó Krisztián. – Ahogyan azt is, és a kettő persze összefügg, hogy a csapatoknál fiatal, agilis, motivált edzők dolgoznak, akik törekednek az újdonságokra, keresik az újat és el is fogadják a másfajta módszereket. Az viszont feladatunk lesz a jövőben, hogy a legkisebb szépszámú mezőnyét később is megtartsuk, dolgoznunk kell azon, hogy az A korosztályban még több versenyzőnk legyen.”

Összetett magyar bajnokok
A korosztály: Talabos Attila (MTK) és Varga Regina Eszter (MTK)
B korosztály: Nógrádi Bence (FTC) és Somogyi Barbara (JSE)
C korosztály: Csizmadia Márk (FTC) és Somodi Maja (SZKE)
D korosztály: Major Dominik (JSE) és Nógrádi Panka (TKKSE)
E korosztály: Kun Bence Benedek (MTK) és Amschl Kira (TDKE)
F korosztály: Moravcsik Márk (TDKE) és Gazsi Noémi (JSE)

GALÉRIA

EREDMÉNYEK

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Gémesi Balázs

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X