moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. február 25.

11 nappal a VB előtt tesztelték a Főnix csarnokot a válogatott tagjai

2013_02_25_Debrecen_tesztverseny_1
Az első rajt a Főnix csarnokban

Heidum Bernadett
„Szerintem most jó nagyon a jég, de a pestihez képest egy kicsit más hajlítás kell a pengébe. A hajlítást egyébként általában a fiúk csinálják, de élezni mi, lányok is élezünk, mindenki a saját koriját. Kicsit koszos a jég, mert a rolba kimegy az utcára és behordja a szennyeződést. Ennek elkerülésére mindenképpen megoldást kell találni. Általában 5 perc alatt megélezek, de most már 20 perce csinálom, ami talán azért is van, mert jobban csorbult a penge a pálya felülete miatt.

Az 1000-es versenyen kaptam egy hibás rajtot, azt mondják, dőltem. Én amúgy sűrűbben ugrok ki, mint a többiek. A kiugrás legfőképpen 500-on jellemző a versenyzőkre.”

(Bernit az 500-as elődöntőben kétszeri rontott rajt után kizárták)

Keszler Andi
„A jég? Nem ment előtte rajta senki, ezért elég kemény volt még. Most hogy már több futamot rendeztek, és folyamatosan locsolják is, így már puhább és szerintem nagyon jó. A sok locsolástól a versenyen is fel fog puhulni és jó lesz, de mondom, már most sem rossz.”
2013_02_25_Debrecen_tesztverseny_2
Lajtos Szandra
„Nekem tetszik nagyon az egész csarnok és maga a jég is. A pálya szerintem gyorsabb is, mint a budapesti. Úgy hallom jön egy új rolba és azzal még egyenletesebbre tudják majd készíteni a felületet és ennél még sokkal jobb is lehet. Kérdezték tőlünk, hogy legyen-e keményebb a jég, de mondtuk, hogy ahogy mennek majd a futamok, puhul, így most jó.”

Knoch Viktor
”Tetszik a jég, bár kicsit még kemény, de amúgy semmi baj nincs vele. Érdekes, hogy nem érzem furán magam a csarnokban, pedig az új csarnokokat szoktam furcsállani. A lelátó aránylag magasan van. Azt gondolom, hogy minél közelebb van a lelátó, és így minél közelebb vannak a nézők, annál jobban élvezhető a verseny. Ha közelebb ülsz, gyorsabbnak tűnik az egész tempó, jobban érzik úgymond a menetszelet is a szurkolók. Ami az öltözők, a pálya körüli dolgok elrendezését illeti, szerintem minden a helyén van.”

Nagy Konrád
”Mi ugye már a csütörtöki sajtótájékoztatón is kipróbálhattuk, felavathattuk a pályát. Ahhoz képest is már más a jég. Megy rajta a rolba, így gyorsabbnak tűnik, mint néhány napja és nem is törik annyira. A csarnok egyébként nagyon szép és jó helyen van benne minden.”

Lóth Dávid Manó
„Az első benyomásom végül is összességében az, hogy jól állnak a dolgok. Talán kellett volna a verseny előtt egy edzés. Kipróbáltuk a jeget 1000 méteren, most jön az 500-as verseny. Ezt elvileg maximális tempón kellene teljesíteni, de kicsit fura lesz, hogy nem mentünk eddig gyorsakat rajta.”

Oláh Bence
„Tetszik nagyon a csarnok, azt beszéltük a többiekkel, hogy mivel jó nagy a hely, ezt ki lehetne használni úgy, hogy minél közelebb húzzák a lelátót a palánkhoz. Egyébként nagyon modern és rendezett a környezet. Nagyon szép az öltöző is, bár talán több pad kellene bele. A jégen van még csiszolni való, de látszik, hogy folyamatosan finomítják. Talán még több rekortán lehetne a pálya körül, mert a gumiszőnyeg kicsit csúszik egyes bemelegítő feladatoknál. A rekortánon viszont mindent meg lehet rendesen csinálni.”

Béres Bence
„Nekem nagyon tetszett a jég, egyedül az volt egy pici hiba, hogy feljön egy-két helyen a festék és ettől „elmehet” a pengénk éle. Lehet, hogy a rajtvonalnak lejjebb kellene kerülnie.”

Tóth Patrícia
„Ez egy szép nagy, tágas csarnok. Az első számban időre mentünk és ez nekem nagyon fárasztó volt s végül a negyedik lettem. Úgy szoktuk mondani, hogy jól tart a jég, ahogy lépünk.”


Orendi Mihály, a szervezőbizottság egyik ügyvezető igazgatója
” A jégkészítéssel kapcsolatban eloszlottak az aggodalmaink, jó úton járunk, amit a válogatottak véleményén túl bizonyít az is, hogy két korosztályos országos csúcs is született. A jég tisztaságával kell még foglalkoznunk és azzal, hogy a felfestését újra kell végeznünk. A magyar csapat tagjai ambiciózusak, bíznak magukban, főleg a váltóban. Érdemes lesz megnézni a versenyt, mert a sportág látványos, úgy mondanám, hogy az emberi Forma-1. ”

(összeállította: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X