moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 23.

1 verseny, 51 érem!

Rövidpályás gyorskorcsolyázó lányaink és a fiaink is remekeltek az ISU Danubia versenysorozat második állomásán múlt hétvégén, Zágrábban. Az éremesőt követően máris jönnek az új kihívások: Danubia sorozat harmadik állomása és a hazai rendezésű Short Track Santa Claus Cup. Rövidpályás gyorskorcsolyázóink mellett junior korosztályú hosszúpályás versenyzőink pedig az idei szezon első világkupáján vesznek részt.

Három hazai egyesület huszonnyolc versenyzője képviselte hazánkat az ISU Danubia versenysorozat második állomásán, és a mieink nem csak „turistának” utaztak Zágrábba: összesen 51 éremmel tértek haza!

Kiemelkedően szerepelt a junior E korosztályban Görgényi Antónia, az MTK versenyzője, aki 777, 333 és 500 méteren is diadalmaskodott, és ezzel az összetett első helyét is megszerezte. Szintén triplázott a JKLE sportolója, Kun Bence Benedek, aki mindhárom egyéniben verhetetlen volt, így az összetett első helye sem volt kérdés.

Összetett aranyéremmel zárt Major Dominik(junior D), Tóth Eszter (junior C), Szarvasi Péter (junior C), Albert Viktória (junior B) és Zsigó Máté (junior A).
Az összetett versenyekben így végül 14 (7 arany, 5 ezüst, 2 bronz), míg egyéniben 37 (13 arany, 6 ezüst, 18 bronz) érmet szereztek sportolóink, amely fantasztikus teljesítmény!

Az MTK utánpótlás vezetőedzője, Csizmadia Ildikó így látta a zágrábi hétvégén a sportolók teljesítményét: „Az idei versenyek közül nem ez volt a prioritás, ezért nem vártam ennyi dobogós helyezést és egyéni csúcsot. Természetesen ennyi siker láttán egy edző azért sohasem szomorú… Az elsődleges célunk az volt, hogy próbáljuk meg az előzéseket, a helyzeteket gyakorolni, korcsolyázzunk biztonsággal és szabályosan, és maradjunk végig versenyben. Végül a tizenhét versenyzőből egy versenyzőt zártak ki, és születtek egyéni csúcsok is, nem is kevés: 22 darab! Ennyi remek eredmény után nehéz egy-egy sportolót kiemelni, szinte mindenki erőn felül teljesített.”

A jászberényiek vezetőedzője, Belovai József is elégedetten kommentálta a versenyen látottakat: „Felkészülési versenynek tekintettük az állomást, a taktikai részek csiszolása volt a fő cél. Jól szerepeltek sportolóink, betartották az utasításokat, mindenki nagyon jól helyt állt a korcsoportjában, külön kiemelném a váltókat. Zsigó Máté és Bence számára is a most hétvégi, sanoki verseny jelenti a fókuszt, hiszen itt már az Európa Kupa kvótáiért kezdik meg a harcot, mégpedig felkészülten és jó esélyekkel!


Az ISU Danubia sorozat következő állomására a lengyelországi Sanokban kerül sor november 23-tól 25-ig. A versenyen az MTK, az SZKE, a JKLE és a JSE sportolói mellett a Héraklész válogatott keret tagjai is részt vesznek. Fél szemmel és „fél lábbal” pedig a decemberi, hazai rendezésű Short Track Santa Claus Kupára készülnek a fiataljaink.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók mellett a hosszúpályásoknál is zajlik a szezon. A Héraklész válogatott tagjai szintén Lengyelországban, Tomaszow Mazoviecki városában vesznek részt az idei szezon első világkupáján.

Mindkét versenyről természetesen beszámolunk jövő héten!

Danubia Series 3 –„Short Track Junior Challenge” indulói lista és eredmények:
http://www.shorttracklive.info/index.php?comp=491&m=0&saison=13

Danubia Series 3 –„Short Track Junior Challenge” élő közvetítés:
https://www.youtube.com/channel/UCfY1qIUP7h-JyNs0XFOCFTg

(HUNSKATE Média)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X