moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. augusztus 7.

Pontokba szedve a Pontozásos Ágazat olimpiai reménységei körüli aktualitások

Tóth Ivett májusban még az Egyesült Államokban dolgozott az idei szezon új koreográfiáján, június elején pedig már Zürichben kezdte meg felkészülését Linda von Troyen-nel. A július egy franciaországi magaslati helyen tartott edzőtáborban találta, ahol az egyik legmeghatározóbb tapasztalat az volt számára, hogy a versenyek okozta szokásos stressz és minden tét nélkül – ugyan volt egy bemutató – próbálhatta ki olasz, svájci, francia, orosz sportolók és edzőik körében a pezsgő nemzetközi élet szépségeit és bábeli forgatagát. Rengeteg plusz élményt szerzett! Jelenleg egy hétnyi pihenését tölti szüleivel Horvátországban. Szeptember közepén kezd el világranglista pontokért versenyezni Olaszországban vagy Pozsonyban. Különleges állomás az október 20-i moszkvai Grand Prix, amelyen kizárólag meghívással lehet részt venni. Bíztató, hogy mesterei szerint sokat javított a technikáján.

Medgyesi Fruzsina Olaszországban készül. Inspirálja a nemzetközi környezet. Nála jobbakkal dolgozik, ami komoly húzóerőt jelent számára.

Anna Janovszkaja – Lukács Ádám jégtánckettősünk tavasz óta folyamatosan alapozik. Májusban Igor Sphilband orosz származású koreográfussal dolgoztak Amerikában. A nyári hónapokban pedig már a Moszkva melletti Novogorszk téli olimpiai központjában készülnek kiváló feltételek között, mestereikkel az Irina Zhuk és Alexander Svinin edzőpárossal.

Beklemisheva Daria – Magyar Márk műkorcsolya párosunk az ötszörös világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes német Robin Szolkowy kezei között csiszolta tudását Zürichben és Oberstdorfban.

Külön öröm számunkra, hogy közeleg Dása állampolgársági eskütétele. Nagy valószínűséggel Annáé is ekkor lesz.

Az augusztusi junior GP-ket megelőző szezonindító jégtánc „megnézésnek”, vagyis a tesztkorcsolyázásnak 2017. augusztus 12-én ad otthont a Gyakorló Jégcsarnok, míg az egyéni műkorcsolyázók augusztus 18-án lépnek hasonló okból jégre Káposztásmegyeren.  Délelőtt a rövidprogramok, délután a kűrök kerülnek terítékre.

Engi Klára sportigazgató szerint szépen fejlődnek a kerettagok. Igaz, „nálunk nincs stopper, szubjektív a megítélés. Most az a legfontosabb, hogy hatalmas szenvedéllyel, kitartással és szorgalommal készülnek sportolóink”- fogalmazott.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X