moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. augusztus 1.

„Legdrágább nemzeti kincsünk a tehetség”

A MOKSZ Sportágfejlesztési Igazgatósága szerdán hivatalos tájékoztatót tartott a 2018–2019. évi szezon SPORT XXI pályázatáról. Az eseményen, amelynek a Magyar Sportok Háza adott otthont, a 22 pályázó tagszervezet közül 17 vett részt.

A SPORT XXI programról tartott tájékoztatón Schulek Csaba, a MOKSZ ügyvezető igazgatója megnyitóbeszédében elmondta: a jövőben megépülő Nemzeti Korcsolyázó Központ sikeres működéséhez elengedhetetlen a megfelelő utánpótlásbázis megteremtése, ennek érdekében pedig komoly reformok bevezetésére van szükség mind a tagszervezetek utánpótlásnevelő munkáját, mind a szövetség támogatási rendszerét illetően.

Orendi Mihály, szövetségünk sportágfejlesztési igazgatója előadásában hangsúlyozta: „legdrágább nemzeti kincsünk a tehetség”, így annak nem megfelelő gondozása, esetleges fel nem fedezése a magyar korcsolyasport bukásához vezető első lépés lehet. A bukás elkerülése érdekében – ahol az lehetséges – szakmai konzorciumok létrehozására szólította fel az egy régión belül tevékenykedő tagszervezeteket, valamint leszögezte: a támogatás elnyerésének alapfeltétele ezen konzorciumok megteremtése, hiszen a sportág fejlődése az egyének érdekei felett álló, közös cél.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X