moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 7.

Harmadszor is tarolt Papp Vivien – Sofia Trophy

Szenzációs pontszámmal győzött Szófiában Papp Vivien. A 10 éves műkorcsolyázó azzal, hogy az ötállomásos European Criterium körverseny harmadik viadalát is magabiztosan nyerte, nagyon közel került ahhoz, hogy a sorozat abszolút bajnoka legyen kategóriájában. Az intermediate novice mezőny másik magyar résztvevője, Talabér Zita a 9. helyen zárt.  

Épphogy véget ért az országos bajnokság, két ifjú tehetségünkre máris újabb kihívás várt: a vasárnap még az eggyel kisebb korcsoportban diadalmaskodó Papp Vivien és az első dobogós helyezését ünneplő Talabér Zita szerda este Szófiában mérette meg magát.

Elsőként Zitának drukkolhattunk, aki 9.-ként lépett jégre – végül ez a helyezés is lett az övé. A Pavuk SE korcsolyázója a technikai értékben elmaradt legjobbjától, ugyanis a lépéssorát gyengébbnek értékelték, mint az előző versenyeken, és az utolsó forgása sem volt tökéletes. Előadásával viszont meggyőzte a bírókat: a komponensekre az 5. legmagasabb pontszámot kapta.

Talabér Zita

„Futottam már sokkal jobban is a kűrömet, ez most nem volt az igazi, de a verseny hangulata nagyon tetszett. Vasárnapig itt maradunk, és kicsit szétnézünk a városban, jövő héten pedig folytatom a kemény munkát – a következő állomás Miskolc” – mondta az újdonsült bajnoki ezüstérmes, aki jelenleg a 4. helyen áll a körversenyben.

A verseny előrehaladtával egyre inkább megbizonyosodhattunk arról, hogy a mieinknek igen erős mezőnyben kell helytállniuk: a brit lány 42, majd a török 43 ponttal vette át a vezetést. Az izgalom a tetőfokára hágott, mert bár Vivien kapott már 44 pontot is a szezon során, tudtuk: nem szabad nagyot hibáznia – az ob-n pedig kettőt is esett.

Ezt azonban három perc alatt el is feledtette velünk: a dupla axelt ugyan még nem tisztán, de ezúttal megérkezte, az ob-n elrontott kombinációt pedig ügyesen egy másik, szintén nehéz ugráselemre cserélte, amely remekül sikerült. Az SKSE versenyzője 46 pont fölötti eredménnyel nyerte a viadalt, vagyis a European Criterium körverseny mindhárom eddigi állomásán ő volt a legjobb, így közel került ahhoz, hogy ő legyen a sorozat abszolút győztese az intermediate novice kategóriában.

Három magyar az első tízben a European Criterium körverseny harmadik állomása után

Gór-Sebestyén Júlia úgy fogalmazott: örül, hogy tanítványa félre tudta tenni az országos bajnokságon történteket, és ilyen koncentráltan versenyzett. „Habár meglett a bajnoki cím vasárnap, a hibák miatt nem volt maradéktalanul elégedett. Előremutató, hogy így összeszedte magát, nagyon szép programot futott, a pontszám magáért beszél.”

A kis tehetségnek nincs sok ideje az ünneplésre: épp egy héttel negyedik bajnoki címének megszerzése után Ljubljanában folytatja – újra a basic novice kategóriában, így máris itt az alkalom, hogy azzal a programjával is túlszárnyalja eddigi legjobbját.


Részletes eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

Li-ning Seat Törley Artificer
X