moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 12.

Gyorskorcsolyázóink is megkezdik versenyeiket pénteken

2013_12_12_Trento_Nagy_KOnrad_Szollosi_SzabolcsA Trentótól mintegy 15 kilométerre fekvő Baselga di Piné-ben gyorskorcsolyázóink is elkezdték az edzéseket.

Az 1000 méter magasan fekvő kisvárosban rendezik meg a gyorskorcsolya mellett a curling versenyeket is. A gyorskorcsolya csapat három tagú, Orosz Beáta, Nagy Konrád és Szöllősi Szabolcs képviseli hazánkat.

„Én biztosan indulok 1500 méteren, ezen a távon szereztem meg a Szocsi Olimpiára a kvalifikációt. Gondolkozunk még az 1000-on is, elképzelhető, hogy rajthoz állok ott is. Jó formában érzem magam, bízom benne, hogy ez a pályán is kijön majd.” mondta el Konrád a tegnapi csapatvezetői értekezlet után.
2013_12_12_Trento_palya_latkepe
„Még nálam sem biztos minden táv, 500-on kezdek, a többit meglátjuk.” tette hozzá Szabolcs. „Pár hete a combommal nincs minden rendben, már otthon is vizsgálták az orvosok. Remélem, azért tisztes eredménnyel zárom az Universiadét.”

„Nekem az 500-1500 méter a fő számom, azon mindenképpen rajthoz állok. A pálya nagyon jó, eddig szinte mindig sütött a nap. Szeretek ilyen helyen versenyezni, hangulata van.” egészítette ki Betty a fiúk szavait.
2013_12_12_Trento_belsopalya_latkepe
Versenyzőink pár kilométerre laknak a pályától, ahol korábban már világkupákat is rendeztek. A festői környezetben elterülő komplexumnak része egy fedett jégcsarnok is, itt lesznek majd a curling versenyek, magyar induló nélkül.

Gyorskorcsolyázóink közül Betty, Koni áll rajthoz pénteken

Deregán Gábor – Trento
Fotó: Kovács György MEFS és a szerző

Li-ning Seat Törley Artificer
X