moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 11.

Az olasz meló

A junior gyorskorcsolyázók „belakták” magukat Baselga di Piné-be, ahol előbb a vk-sorozat 3. állomására került sor, majd február közepén itt rendezik a junior világbajnokságot is.

A világkupán ismét Bejczi Botond és Dieterle Fabian képviselte hazánkat, akik ezúttal is oda-odaértek a legjobb tízbe: Boti a mass starton 8., Fabian pedig 4. lett, utóbbi 1500 méteren még egy 8. helyet is fel tudott mutatni.

„Számomra nehezen kezdődött ez a világkupa-hétvége. Eső nap egyik táv sem úgy sikerült, ahogy terveztem, még a kedvenc távom, a 3000 m sem. Vasárnap lényegesen jobban ment, 1500 méteren es mass starton már az elvárásaim szerint tudtam korcsolyázni, utóbbin újra sikerült 2 pontot szereznem, ami a 8. helyre volt elegendő” – értékelte a hétvégét önkritikusan Bejczi Botond.

„A neo senior világkupa döntőre úgy érkeztem, hogy minél több versenytapasztalatot szerezzek. Első nap 1000 méteren indultam, és elégedett voltam az elért 10. hellyel. Vasárnap 1500 m volt az első táv, jól ment, de őszintén szólva jobb időeredményre számítottam. A mass start előtt harmadik helyen álltam összetettben, és az volt a cél, hogy megvédjem ezt a helyezést – szomorú vagyok, hogy végül ez nem sikerült, nem voltam elég erős. Összességében azonban elégedett vagyok a hétvége eredményeivel” – vette át a szót Dieterle Fabian.

Szöllősi Szabolcs a válogatott vezetőedzőjében is vegyes érzések voltak, amikor a világkupa állomását értékelte: „Az első nap gyönyörű napsütés volt, a jég viszont eléggé puha volt. A srácok nem egyformán reagáltak a körülményekre, Fabian jól alkalmazkodott és jól teljesített, Boti viszont teljesen szétesett fejben és mozgásban is. A 3000 méteren vissza is esett a hajrában, emiatt az összetettben is visszacsúszott a 15. helyre, ami bosszantó, mert a tudása alapján az első tízben lenne a helye. Vasárnap borús, esős idő volt, Boti is összekapta magát, így az 1500 méteren és a mass starton elért eredményével az összetett világkupa 5. helyén zárt. Fabiannak is majdnem összejött a dobogó összetettben, mindössze négy pont hiányzott, de az egyéni számokban elért eredményeivel elégedett vagyok.”

Bejczi Botond és Szöllősi Szabolcs vezetőedző maradt Olaszországban, hogy a számukra legfontosabb idei versenyen, a junior világbajnokságon a lehető legjobb eredményekért küzdhessenek.

HUNSKATE Média

Li-ning Seat Törley Artificer
X
X