moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. március 13.

Lányok a gáton – Junior-világbajnokság

Koronavírus-járvány ide vagy oda, szinkronkorcsolyázóink számára nincs megállás: a Team Magic már Nottinghamben van, ahol péntek–szombaton a világ legjobb csapatai mérik össze tudásukat a junior-világbajnokságon.

Míg a short trackesek, valamint a műkorcsolyázók és jégtáncosok világbajnokságát törölte a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU), addig a szinkronkorcsolyázók junior-világbajnokságát a tervek szerint megrendezik az angliai Nottinghamben.

A kialakult helyzet azonban az ő vb-jüket is érintette: míg tavaly 23, addig idén csak 19 csapat indul a viadalon – a franciák és a japánok is visszamondták a részvételt, az olaszokat eleve nem engedték elutazni, a két amerikai egység viszont már a helyszínen volt, amikor hazarendelték őket. Ez azt is jelenti, hogy a bronzérem biztosan új gazdára talál, a tavaly a bajnoki címért szoros csatát vívó két orosz csapat pedig készülhet a visszavágóra.

A Team Magic

Az oroszokhoz hasonlóan azért a mezőny túlnyomó része, így a magyar színeket képviselő Team Magic idén is megméreti magát a szezon legfontosabb versenyén – a felkészülésben pedig állandó edzőik mellett egy neves külföldi szakember is segítette őket.

„A felnőtt francia csapat edzője, Alain Daniel Hostache a kezdetektől mentorálja a csapatot, és a vb előtt meg tudott látogatni minket, hogy három napot velünk töltsön. Technikai specialistaként remek meglátásai vannak, a fésű, a haladós kör és a haladós malom nevű elemeken különösen sokat dolgoztunk vele, mert ezeket mindenképp szeretnénk magasabb szinten bemutatni a vb-n. De segítségével az összes elemet csiszoltuk, hogy szebb kivitelezéssel több pontot kaphassunk” – mesélt a francia szakemberrel való munkáról a csapat edzője, Maros-Zenezini Barbara, aki a lányokkal és a többi csapattaggal együtt szerdán érkezett meg Nottinghambe.

„Hosszú nap volt, hiszen hajnalban indultunk, és este fél 8-tól már edzettünk, így érződött a fáradtság a lányokon. Másnap viszont már kipihenten, jó formában léptek jégre a hivatalos edzésen, amely nagyon jól ment – tájékoztatott az edző, aki hangsúlyozta: kiválóak a körülmények. – Meleg a pálya, ami a verseny szempontjából előnyös, kiváló a jég, a bemelegítőtér, az öltözők is olyanok, mint amilyenek itthon, a szervezők nagyon segítőkészek. Csak az furcsa még nekik, hogy ekkora a nézőtér, a Motorpoint Arenába ugyanis 10 000 néző fér be, ezt kell gyorsan megszokniuk.”

A tavaly 21. helyen debütáló Team Magic idén már biztosan jobb pozícióban végez, de edzőjük szerint a formájukat tekintve ezúttal több csapatot is maguk mögé utasíthatnak.   

„A cél az, hogy a spanyolokat és a törököket, akiket tavaly megvertünk, idén is magunk mögött tudjuk, illetve versenybe szálljunk azokkal a csapatokkal, amelyek az elmúlt évben körülöttünk végeztek, így az ausztrálokkal, a hollandokkal, a horvátokkal és a lengyelekkel. Jó lenne az angolokat, a németeket és a svájciakat is megközelíteni – öt csapatot mindenképp szeretnénk megelőzni.”

A Team Magic másodikként, magyar idő szerint pénteken 17:56-kor mutatja be rövidprogramját a versenyt IDE KATTINTVA lehet követni.  

További információk

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra   

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X