moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. március 14.

Vége a felnőttek szezonjának

A 2019/20-as idény utolsó világbajnokságát is törölte a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU): az Amerikai Egyesült Államokba való beutazási tilalom és a New York államban tartandó rendezvényekre nézve bevezetett intézkedések miatt a szinkronkorcsolya-világbajnokságot sem tudják megtartani Lake Placidben április elején.

A koronavírus-járvány terjedése miatt Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke beutazási tilalmat rendelt el 26 európai országból, amely péntek éjféltől 30 napig tart, Andrew Cuomo, New York állam kormányzója pedig minden olyan rendezvényt betiltott az államban, amelyre 500 főnél több vendéget várnak. Ennek értelmében a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség nem tehetett mást: az április elején Lake Placidban megrendezendő szinkronkorcsolya-világbajnokságot is törölni kényszerült. 

Az ISU a helyzetet mérlegelve ugyanúgy határozott, mint a short track, valamint a műkorcsolya és jégtánc-világbajnokság esetében: ebben a szezonban már biztosan nem rendezik meg az eseményt – ha a következő hetekben az a döntés születik, hogy az év későbbi szakában pótolják az elmaradt vb-t, arra leghamarabb októberben lehet számítani.

Ezzel a felnőttek számára lezárult a 2019/20-as szezon – a szinkronkorcsolya-világbajnokságon a Team Passion képviselte volna hazánkat.

HUNKSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X