moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. február 22.

Három hét, 30 pont – Spring Cup

Elképesztő fejlődést produkált a Team Passion az olaszországi Spring Cupon: 30 pontot javított előző nemzetközi versenyéhez képest, így nála előrébb rangsorolt csapatokat megelőzve, illetve megszorítva a 10. helyen végzett a 23 csapatot felvonultató, világbajnoksággal felérő eseményen.

Már a február második hétvégéjén megrendezett magyar bajnokságon feledtette a gyengébb szezonkezdést a Team Passion, amely 20 ponttal többet kapott programjaira, mint két héttel korábban Svédországban. Persze nem ugyanaz ezt az eredményt otthon, versenytárs nélkül és egy olyan, a rangos challenger sorozatba tartozó nemzetközi versenyen produkálni, amelyen a világbajnokságon induló csapatok túlnyomó többsége részt vesz.

A Team Passion azonban az olaszországi Spring Cupon is brillírozott: nemcsak hogy megismételte a budapesti bravúrt, még rátett egy lapáttal, és három hét leforgása alatt összesen 30 pontot javított. Ezzel a 10. helyen végzett a 23, köztük két finn, két amerikai, egy kanadai és egy orosz csapatot is felvonultató mezőnyben.

„Általában feleannyian szoktak indulni itt, mint most, de ezzel a mezőnnyel idén a vb után messze ez lett a legnagyobb esemény a szeniorkategóriában. Olyan hangulata volt, mint egy mini-világbajnokságnak” – mondta el a Team Passion egyik edzője, Páva-Sárközi Bettina.

A telt ház előtt aratott sikernek pedig már a csapatkapitány, Szabó Lilla is részese lehetett, aki a bajnokságban nem tudott jégre lépni, mert néhány nappal korábban eltörte a kezét.

„Múlt kedden vették le a gipszét, és másnap már emelt az edzésen, szombaton pedig versenyzett a csapattal – tájékoztatott az edző, aki nagyon büszke a csapatra, hiszen minden kitűzött célt sikerült elérniük a Sesto San Giovanniban megrendezett versenyen.  

„Majdnem az összes elemünk szintjén javítottunk, némelyiknél rögtön két szintet is. A rövidprogramban sajnos volt egy esés, emiatt elcsúsztak a lányok a zenéhez képest, és kaptunk levonásokat. A kűrben viszont sikerült úgy végrehajtani az elemeket, hogy mindegyikre pozitív kiviteli értékeket adtak a bírók, így nyolc pontot tettünk hozzá a technikai alappontszámunkhoz, ami úgy, hogy a világ topcsapataival mértek össze minket, igen nagy dolog. Ahogy az is, hogy a komponensekben is sikerült megközelítenünk a hazai bajnokságban elért eredményt.”

A csapat kűrje 1:34:27-től nézhető vissza.

De ami talán még ennél is nagyobb fegyvertény, hogy két olyan csapatot is megelőztek, akik a tavalyi világbajnokságon előttük végeztek, és nagyon közel kerültek olyanokhoz, akikkel az idei vb-n szeretnék felvenni a versenyt.

„A cseheket volt, hogy megvertük már, de a németeket eddig még egyszer sem sikerült, a tavalyi vb-n több mint 20 ponttal voltak jobbak nálunk. A franciáktól is csupán egy ponttal maradtunk el, akik pedig eddig mögöttünk voltak, azok mögöttünk is maradtak. Ez is mutatja, hogy jó irányba tartunk” – fogalmazott Páva-Sárközi Bettina.

A csapat Milánóban

A Team Passion az áprilisi világbajnokság előtt még beiktat egy felkészülési versenyt: március 21-én a csehországi Jihlavában fognak jégre lépni. A magyar csapat a 14. helyen áll a világranglistán, de mivel három finn és három kanadai egység is előtte van, a világbajnokságon viszont mindkét nemzetből legfeljebb két csapat indulhat, a mieink a legjobb 12 közt fognak sorsolni a vb-n.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Főkép: Szilágyi Gábor 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X