moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 12.

Övék a jövő

A rigai Volvo Open Cup utolsó napján a Sebestyén Korcsolya SE kis versenyzői is szépen helytálltak: Papp Vivien aranyérmes lett, Zsembery Katinka és Ekker Léna pedig negyedik helyen zárt.

Négy verseny, hat érem – ez Papp Vivien eddigi mérlege, aki a Halloween Kupa óta eltelt szűk egy hónapban minden hétvégén versenyzett, és Rigában már a harmadik aranyérmét gyűjtötte be. „Bár voltak kisebb hibái, összességében meggyőzően futott, nagyon örültünk az első helynek” – értékelte tanítványa szereplését Gór-Sebestyén Júlia.A szintén az intermediate novice korosztályban induló Zsembery Katinka, aki a zágrábi versenyen ezüstérmet szerzett Vivien mögött, ezúttal mindössze két tized ponttal lemaradt a dobogóról. Ekker Léna szintén a negyedik helyet szerezte meg a cubs kategóriában – úgy tűnt, meglesz a bronzérem, ám az utolsó pillanatban egy észt versenyző megelőzte.

„Katinka most egy nehezebb kombinációval, a dupla lutz-dupla rittbergerrel kezdte a programját, és a Zágrábban még elrontott dupla axelt is egész jól végrehajtotta. A másik kombinációjából esett, de azt gondolom, a körülményekhez képest szépen helytállt” – mondta Gór-Sebestyén Júlia, aki kiemelte, hogy Katinka és Léna is először utazott a szülei nélkül, ráadásul igen nehéz útjuk volt: a gépüknek kényszerleszállást kellett végrehajtania, majd öt órát buszoztak, aztán ülhettek ismét repülőre, így pénteken délelőtt 11 helyett este 11 órára érkeztek meg Rigába.„Léna ezek után vasárnap végig kint volt a csarnokban, mert az edzéstársai napközben versenyeztek, ő viszont csak este lépett jégre, így nagyon elfáradt – folytatta edzője. – Továbbá az ő mezőnyükben olyan gyorsan adták ki a pontokat, hogy miután bekorcsolyázott, alig tudott pár kört menni, már el kellett kezdenie a programját, de még le volt merevedve, mert rettentő hideg az a pálya. A verseny is teljesen más kiírással zajlott, mint az előzőek, emiatt át kellett alakítani a programját, ez is nehézséget jelentett. A kűr elejét kicsit elkapkodta, ezért rontott, de a végére belejött. Nagy dolog 9–10 évesen a szülőktől távol helytállni, ez mindenképp előreviszi őket, örülnek, hogy itt versenyezhettek.”

 

VOLVO OPEN CUP, RIGA

Intermediate novice lányok: 1. Papp Vivien 42,22, 2. Alana Pang (brit) 41,62, 3. Eva Walden (finn) 39,56, 4. Zsembery Katinka 39,37

Cubs A lányok: 1. Nikola Fomchenkova (lett) 41,49, 2. Agne Ivanvaite (litván) 38,23, 3. Emelie Louise Rinne (észt) 37,01, 4. Ekker Léna 34,26

(Bruckner Nóra)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X