moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 11.

Jól vették az akadályt

Tóth Ivett idei legjobb produkcióival bezsebelte szezonbeli első aranyérmét a Volvo Open Cup versenyen. Az advanced novice korosztályban induló Krizsanovszki Lili amilyen viszontagságosan jutott el Rigába, olyan kiváló programokat futott, és a 46 fős mezőnyben bronzérmet szerzett.   

Izgalmas kűrversenyre volt kilátás a szenior nők mezőnyében, hiszen a brit Karly Robertson mindössze három tized ponttal maradt el Tóth Ivett-től a rövidprogramban. A kűrben aztán olimpikonunk szép produkcióval növelte előnyét, és összesítésben hét ponttal bizonyult jobbnak vetélytársánál. A két tripla lutzot ugyan elrontotta, illetve a tripla rittberger értékéből is levontak egy keveset, de a többi elemére sok pluszpontot kapott.„Haladunk, ismét sikerült tennem egy lépést előre. A tripla rittbergernek külön örülök, mert az nem biztos ugrásom, az idei szezonban most először sikerült tisztán bemutatnom. Őszintén szólva nagyon izgultam, ami a lutzoknál jött ki. Az biztos, hogy lutzokkal fogok álmodni” – mondta a kűr után nevetve Tóth Ivett.

Medgyesi Fruzsina több ugrásban is hibázott, forgásaira viszont Ivetthez hasonlóan a legmagasabb szintet kapta, és érett előadással, a Halloween Kupán elért pontszámán javítva megtartotta a 16. helyet. A Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) sportolója a következő válogatóversenyen, a hazai rendezésű Karácsony Kupán mindenképp jobb teljesítményt vár magától.Harmadik szenior női indulónk, Jakab Dária az edzésen összeütközött az egyik fehérorosz lánnyal, és megsérült a lába, így sajnos a kűrjét már nem tudta bemutatni. „Nagyon feldagadt és fáj a lábam, nem tudom rá felvenni a korcsolyát. Remélem, a Karácsony Kupára, ami a hónap végén lesz, rendbe jövök” – fogalmazott a Sportország SC korcsolyázója.

Az SKSE utánpótlás-versenyzői egyik edzőjükkel, Vidrai Szabolccsal pénteken nagy nehézségek árán jutottak el Budapestről Rigába: a rossz idő miatt a gép sokáig körözött Varsó felett, ezért elfogyott az üzemanyag, és kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk. Ezután ötórás buszút következett Lengyelországban, mire ismét repülőre ülhettek, így délelőtt 11 helyett este 11 órára érkeztek meg a lett fővárosba.

Ilyen előzmények után kellett helytállnia Gál Zoénak és Krizsanovszki Lilinek az advanced novice mezőnyben. Zoé sajnos több más hiba mellett a rövidprogramban és a kűrben is esett, de forgásaira és lépéssorára szép pontokat kapott, és a 14. helyen zárt. „Edzésen mindent szépen megcsinál, egyelőre a versenyeken nem jön össze a hibátlan szereplés. Fejben kell helyre tenni ezt, hogy téthelyzetben is jó programot tudjon futni, ezen dolgozunk” – mondta Gór-Sebestyén Júlia edző.Lili ugyanakkor olyannyira jól vette az akadályt, hogy a rövidprogramját és a kűrjét is szinte teljesen hibátlanul, szép tripla ugrásokkal futotta, így mindkettőben ő kapta a legmagasabb technikai pontszámot, és a 46 fős mezőnyben bronzérmet szerzett.

Vidrai Szabolcs úgy nyilatkozott: a Halloween Kupa után, ahol tanítványa közel sem futott ennyire jól, szóba került, hogy esetleg könnyítenek a programon, de végül nem tették. „Lili a tavalyi szezon óta több új ugrást is megtanult, amik egyelőre még nem teljesen stabilak, de úgy voltam vele, hogy ahol csak indul, próbálja meg ezeket, és az ötödik–hatodik versenyre be fognak érni. Rám cáfolt, mert már a harmadikon sikeresen bemutatta őket. Tudni kell róla, hogy kislányként balettozott, későn kezdett korcsolyázni, ennek fényében még kiemelkedőbb az eredménye, a kalandos ideutunkról már nem is beszélve” – mondta a büszke edző.

 

VOLVO OPEN CUP, RIGA

Szenior nők – végeredmény

Advanced novice lányok – végeredmény

(Bruckner Nóra – Fotó: Martins Aise)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X