moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 28.

Nyolc érem Celjében

Ismét remekeltek utánpótláskorú műkorcsolyázóink: többen is megjavították eddigi legjobb pontszámukat, a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület (SKSE), a Magyar Athletikai Club (MAC) és a Havasszépe SE versenyzői nyolc éremmel térhettek haza a szlovéniai Celjéből.

Sikert sikerre halmoznak az SKSE ifjú tehetségei: a nyolc magyar éremből ötöt Sebestyén Júlia és Vidrai Szabolcs tanítványai hoztak el a Skate Celje nemzetközi műkorcsolyaversenyen. A 7 évesek között az idei szezonban minden viadalán dobogón álló Incze Brigitta Éva ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét – minden elemét hibátlanul mutatta be, és amellett, hogy új egyéni legjobb eredményt ért el, a legmagasabb technikai pontszámot kapta a mezőnyben.     

A 9 éves Ekker Léna remek programmal már az ötödik aranyérmét zsebelte be idén, míg az intermediate novice kategóriában két magyar lány is a top 3-ban végzett. Az elmúlt hat hétvégén folyamatosan versenyző Papp Vivien öt arany-, két ezüst- és egy bronzérme mellé újabb aranyérmet szerzett úgy, hogy a technikára és a komponensekre is a legmagasabb pontszámot kapta a mezőnyben, Zsembery Katinka pedig a bronzéremnek örülhetett.

„Ez a viadal a kisebbek számára jelentős versenysorozat, a European Criterium körverseny első állomása, így az összetett eredmények miatt nagyobb a tétje, mint más versenyeknek. A tanítványaim az elmúlt években jól szerepeltek itt, és örömmel mondhatom, hogy most is mindannyian előreléptek az előző versenyeikhez képest, sokkal magabiztosabban, lendületesebben futottak” – összegzett Sebestyén Júlia.

A rigai Volvo Open Cupon 46 fős mezőnyben bronzérmet nyerő Krizsanovszki Lili ezúttal az ezüstérmet hozta el, csak egy orosz korcsolyázó előzte meg. Lili versenyről versenyre megjavítja pontszámait: a rövidprogramjára 10, a kűrjére pedig 13 ponttal kapott többet, mint bő egy hónappal ezelőtt az első versenyén, a Halloween Cupon.

„Boldogok vagyunk, hiszen Lili az utóbbi három versenyén folyamatosan tiszta programokat tudott futni, ami nagyon biztató. Hónapok óta kifejezetten összeszedetten dolgozik, aminek kezd beérni a gyümölcse. Az ugrásokkal jól állunk, így most ráfekszünk a korcsolyázás, az előadás csiszolására, hogy a második pontszámban is fejlődjön. De újabb tripla ugrásokat is gyakorol, és ha minden a terveink szerint alakul, még ebben a szezonban nehezíteni fogunk a programjain” – vázolta céljaikat Vidrai Szabolcs.

Miskolci tanítványa, Szoboszlai Tamás a Halloween Cupról betegség miatt visszalépni kényszerült, most viszont be tudta fejezni a versenyt, sőt, eddigi legjobbját megjavítva a dobogó harmadik fokára állhatott.

„Tomi májusban érettségizik, a héten lesz a szalagavatója, úgyhogy sűrű időszak ez neki. Egész jó kűrt sikerült futnia, de tudom, hogy még többre képes, ezért is tervezzük, hogy Pesten folytassa a pályafutását. Ugyanakkor a DVTK vezetőségével egyeztetve már Miskolcon is jobb edzéskörülményeket biztosíthatunk a gyerekeknek: többet lehetnek jégen, korrekt edzői gárdával készülhetnek, és a klub szárazedzőjével is dolgozhatnak. Azt remélem, hogy Tomi a szezon második felében meg tudja majd mutatni a versenyeken ennek az új rendszernek az eredményét” – fogalmazott bizakodva Vidrai Szabolcs.

Annak ellenére, hogy még nem épült fel sérüléséből, győzött az advanced novice kategóriában a MAC korcsolyázója, Hortobágyi Dominik, aki ráadásul a kűrjében egy új kombinációt, a dupla axel-dupla toeloopot is tökéletesen bemutatta. Edzéstársa, Lőrincz Hanna a basic novice I. korcsoportban bronzérmet szerzett.

„Dominak ez az első szezonja ebben a kategóriában, és a sérülés sem könnyítette meg a dolgát, ezért is lett csak szimpla a lutz a rövidprogramban. Örülök, hogy ilyen körülmények között ilyen szép eredményt ért el, és hogy Hanna is stabil programot futott” – mondta boldogan edzőjük, Gabrieli Adrien.

(Bruckner Nóra)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X