moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. június 2.

Bajnokaink – Péterfy Judit & Bálint Csaba

Habár 1980-ból a legtöbben Regőczy Krisztina és Sallay András olimpiai ezüstérmére és világbajnoki címére emlékeznek a korcsolyasport kapcsán, abban az évben a junior-korosztályban is nemzetközi sikert, világbajnoki ezüstérmet ünnepelhettünk jégtáncban. Péterfy Judit és Bálint Csaba aztán a felnőttek közt is mindjárt a legjobb tízben kezdett az Európa-bajnokságon, amelyet még két hasonlóan eredményes kontinensviadal és két világbajnokság, majd hirtelen visszavonulás követett – épp az 1984-es olimpia előtti évben.

Partnere váratlan döntése után Judit a Testnevelési Főiskolán szakedzői képesítést szerezve gyermekeket kezdett tanítani a jégen, később pedig akrobatikus rock and roll edzőként folytatta, míg Csaba egy kisebb kihagyást követően bíróként került újra a jég közelébe. Ma már mindkettőjüknek felnőtt gyermekeik vannak, és egy-egy unokával is bővült a család.

Bajnokaink interjúsorozatunk 26. epizódjában Péterfy Judittal és Bálint Csabával beszélgettünk, akik ugyan nem közös megegyezéssel fejezték be versenyzői pályafutásukat, a mai napig baráti a kapcsolatuk, és elmondásuk szerint, ha újrakezdenék, akkor is a jégtáncot választanák.

Interjúsorozatunk epizódjai YouTube-csatornánkon is visszanézhetők.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X