moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. június 14.

Öt korcsolyázónk MOL-támogatott

Idén 77 fiatal sportoló részesült a MOL Alapítvány ösztöndíjában – köztük öt korcsolyázónk is: a támogatást már a harmadik éve elnyerő Ekker Léna mellett ezúttal Csizmadia Márk, Kedves Katica, Kun Bence Benedek és Szőcs Mónika Nikolett kiváló eredményeit jutalmazták.

Új feltételekkel, a 10–16 éves korosztályt fókuszba helyezve írta ki pályázatát idén a MOL Alapítvány, amely 414 pályázó közül 77 sportoló kiemelkedő teljesítményét díjazta 25 millió forint értékben.

A műkorcsolyázó Ekker Léna (SKSE), aki az advanced novice (10–15 éves) korosztályban minden versenyén a legjobbnak bizonyult, és 12 évesen már ötödik országos bajnoki címét szerezte meg februárban, zsinórban harmadszor nyerte el a támogatást, míg jégtáncban a hétszeres országos bajnok, címvédő juniorbajnok Kedves Katica (HKA) először lett díjazott.

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink közül a junior B korosztály összetett bajnoka, Csizmadia Márk (FTC) és a junior E kategória legjobbja, a szezon több versenyén már a magasabb, junior D kategóriában diadalmaskodó Kun Bence Benedek (MTK) részesült támogatásban. Hozzájuk csatlakozott egyedüli vidéki versenyzőként a szintén short trackes Szőcs Mónika Nikolett (JSE), aki junior C korosztályban az összetett bajnokság bronzérmese és a szeptemberi Olympic Hopes verseny győztese, a februári Jász Kupán pedig már a felnőttek közt lett első.

A tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást, amelyet a 2021–22-es versenyszezonban sporteszközök vásárlására, utazási költségtérítésre vagy a pályafutásukat segítő egyéb kiadásokra fordíthatnak.

Gratulálunk díjazottainknak!

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X