moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. május 19.

Bajnokaink – Csanádi Károly

Szívbillentyűzavar miatt 15 éves koráig felmentett volt testnevelésből, majd miután egy magaslati cserkésztábort követően egyik napról a másikra gyógyultnak nyilvánították, élvezettel vetette bele magát a sport világába. Eleinte a kosárlabda volt a nagy szerelem, de húszéves korában a jégtánc felé fordult az érdeklődése, és hat évvel később már a sportág főiskolai világbajnokának mondhatta magát.

A bravúros Universiade-győzelem mellett partnernőjével, Mató Edittel, akinek tavalyi távozása nagyon megrázta, három világbajnokságon és öt Európa-bajnokságon is indulhatott, és négyszeres magyar bajnok lett. Pályafutásukat követően több világhírű jégrevüben is szerepelt, majd hazatérve edzőnek állt – nem is akárkikkel, a későbbi világbajnok Regőczy Krisztina–Sallay András-kettős stábjának tagjaként kezdte edzői pályafutását.

Zongorázott, és karmesternek készült – fel is vették a konzervatóriumba, de végül a Műegyetem mellett döntött, ahol gépészmérnökként és külkereskedelmi közgazdászként végzett. Habár polgári foglalkozásából ment nyugdíjba, felesége, Tárkányi Tamara révén a zene is az élete része maradt: zenei rendezőként működött közre az énekesnő lemezein.

Interjúsorozatunk 25. epizódjában Csanádi Károllyal beszélgettünk, aki 82 évesen is rendszeresen korcsolyát húz, és örömmel hódol szeretett sportágának.

Interjúsorozatunk epizódjai Youtube-csatornánkon is visszanézhetők.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X