moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. július 14.

Peking előtt

 

A 2022-es téli játékok tükrében, a téli olimpiai sportági szövetségek vezetőinek részvételével tartottak konzultációt a Magyar Olimpiai Bizottság székházában.

A Magyar Olimpiai Bizottság székházában a téli olimpiai sportági szövetségek vezetői találkoztak – a konzultációt dr. Deutsch Tamás, a MOB téli sportágakért felelős alelnöke kezdeményezte.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget Kósa Lajos elnök és Váradi Orsolya ügyvezető igazgató képviselte.

Vezetőink elmondták, hogy a 2022-es pekingi ötkarikás játékokon egy aranyat, de legalább több érmet remélnek. Tájékoztatták a jelenlévőket, hogy szövetségünk rövid- és nagypályás gyorskorcsolyában, illetve női egyéni, valamint páros műkorcsolyázásban vár kvalifikációt. Beszéltek arról, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyában a vegyes váltó új versenyszámként szerepel az olimpiai programban, ebben is eredményesen szerepelhetünk Pekingben. Feltörekvő szakágként jellemezték a szinkronkorcsolyázást, amelyben jól szerepelnek a mieink – a törekvés az, hogy ez a szakág is ott legyen az ötkarikás programban.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség vezetői emellett tájékoztatták a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy short track kvalifikációs világkupa-verseny lebonyolítását tervezik 2021-ben, létesítményfejlesztés terén pedig a Nemzeti Korcsolyázó Központ kialakítása, létrehozása a cél, amely hosszú távon meghatározhatja és biztosíthatja a sportág jövőjét és sikerességét.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság székházában tartott konzultációról szóló teljes cikket itt olvashatják:

http://olimpia.hu/fokuszban-a-teli-sportagak-peking-tukreben

 

Forrás: mob.hu

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X