moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. április 14.

Team Passion: „Szuper idényt zárunk, melynek megkoronázása a vb-7. helyünk!”

A 2022/23-as idény a vb-7. helyezett Team Passion számára is tartogatott nem várt meglepetéseket, de ugyanakkor óriási örömöt is.

Az idei szezonban sikerült megugraniuk a tavalyi világbajnoki 8. helyezésüket és újabb történelmi sikerrel a 7. helyen zárták a március végén Lake Placidben megrendezett szinkronkorcsolya világbajnokságot. Edzőjük, Sárközi Bettina értékelt.

Nagyon örülünk és büszkék vagyunk a lányokra a világbajnokságon elért eredményük miatt, de nem csak azért, mert meg tudták ugrani a tavalyi vb-8. helyezésüket, hanem azért is, mert rendkívül nehéz szezon van a hátunk mögött. Míg az előző idényben sorra jöttek a jobbnál jobb eredmények, addig idén minden versenyen, minden pontért kőkeményen meg kellett küzdenünk, a teljes csapatnak tartania kellett magában az erőt, illetve a lendületet, hogy tudunk még hova fejlődni. Eközben természetesen a nemzetközi mezőny is rettenetesen erős lett: egy olyan társaság jött össze németekkel, olaszokkal, svédekkel és magyarokkal, akik nagyjából azonos szintet képviselnek és hasonlóan fejlődtek az elmúlt évek során – kezdte az értékelést Sárközi Bettina, a Team Passion edzője.

A 7. helyet tűztük ki célul, de tudtuk, hogy a pillanatnyi teljesítmény is nagyon sokat fog számítani, hogy tudunk -e két hibátlan, tiszta programot futni. Ez nagy örömünkre sikerült, ráadásul season best-et futottunk, ami a világbajnokságokon nem túl gyakori, ráadásul azon kevesek közé tartozunk, akik maximális technikai pontszámmal tudták teljesíteni a rövidprogramot, ez szintén hatalmas szó! Jövőre a legfőbb célunk, hogy az amerikai csapatokat is beérjük. A világbajnokságon ehhez a rövidprogramban álltunk a legközelebb, egyszóval komoly ambícióink vannak a következő szezonra nézve is, de ezért még nagyon sokat kell dolgozunk – folytatta a nemzeti szinkronkorcsolya-csapatunk trénere.

A tavalyi szezonban a koronavírus-járvány miatt többet tudtunk együtt készülni, mint a többi csapat, ezért folyamatosan jöttek is a jó eredmények, ez pedig arányosan növelte a lányok önbizalmát. Idén azonban bár időben elkészültünk a programokkal és ugyanúgy nagyon keményen edzettünk, az első versenyeink nem sikerültek olyan jól, mindig becsúszott egy-egy hiba és ez ilyenkor mentálisan is rányomja a bélyegét a csapatra. Ilyenkor egyrészt az edzői stáb beszél a lányokkal, valamint van egy coachunk, aki folyamatosan foglalkozik velük, immáron három éve és vele is azon dolgozunk, hogy a lányok, miként erősítsék meg a magabiztosságukat, hogyan higgyenek abban a munkában, amit elvégeznek és ami mögöttük van. Idén sajnos betegségek és sérülések is nehezítették a felkészülésünket, de hatalmas dicséret illeti az összes lányt, mert mindenki nagyszerűen helyt tudott állni, amikor kellett. Összességében most már nagyon pozitívan értékelem a mögöttünk álló szezont és azt gondolom, hogy egy szuper idényt zárunk, melynek a megkoronázása volt a világbajnokságon elért helyezésünk. Bízom benne, hogy még mindig van hova tovább, valamint remélem, hogy ezek a sikerek sokakat fog a szinkronkorcsolyázás és a Team Passion irányába csábítani! – zárta gondolatait Sárközi Bettina.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X