moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. május 31.

,,Csodálatos lenne továbbra is együtt dolgozni a magyar korcsolyázókkal’’

A napokban ismét hazánkban járt Pascal Denis, aki a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) „visiting coach” programjának keretein belül tartott edzéseket jégtáncosainknak és szinkronkorcsolyázóinknak. Interjú. 

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, az ISU „visiting coach” kezdeményezésében résztvevő edző mindig egy magasan képzett, tapasztalt szaktekintély, aki a programban szereplő ISU-tag meghívására érkezik az adott országba, hogy szakértői támogatást és segítséget nyújtson.

Az egykori kanadai jégtáncos legutóbb októberben vendégeskedett Magyarországon, amikor is számos hasznos szakmai tanáccsal látta el a szakembereket és a sportolókat egyaránt. A májusi látogatás a program utolsó vizitje volt. Ezúttal a Team Passion és az UTE Synchro junior versenyzőivel, valamint az utánpótláskorú korcsolyázókkal dolgozott együtt, akik most is nagy figyelemmel követték Pascal Denis iránymutatását. 

Milyen érzés volt újra Magyarországra látogatni?

Nagyon szeretem Budapestet és élvezem az ittlétet. Most már legalább 8-10 alkalommal jártam itt, akár bajnokságokon, akár a szövetség által szervezett versenyeken, akár csak látogató edzőként. Ez egy gyönyörű város, ráadásul mindig nagyon boldog vagyok amikor lehetőségem adódik együtt dolgozni a magyar korcsolyázókkal és segíthetem őket a fejlődésben. Ezúttal is nagyon jól éreztem magamat, illetve örültem, hogy lehetőségem nyílt a legjobb csapatokkal együtt dolgozni, a fiatalabbakkal is, hiszen nekik is fontos, hogy tanulhassanak, élvezhessék és megszeressék ezt a sportot annak érdekében, hogy minél tovább maradjanak benne.

Hogy ment a munka a csapatokkal?

A magam részéről úgy vélem, hogy eredményes és sikeres volt ez a néhány nap. Nagyon keményen dolgozott mindenki és láthatóan sokat fejlődtek, még ebben a szűk időszakban is. Amikor ilyen kevés idő áll a rendelkezésre, igyekszem a lehető legtöbb információt átadni, ezzel is gyorsítva a munkát, hiszen nem mindenki tudott részt venni ebben az ,,edzőtáborban’’, így nekik a jelenlévő csapattársaiktól és edzőiktől kell majd átvenniük a tudást.

Mi a véleménye az idei szezonban a szinkronkorcsolya világbajnokság előkelő 7. helyén végző Team Passion teljesítményéről?

Nagyon büszke vagyok rájuk! Azt látom, hogy évről-évre egyre jobbak és felfelé törnek. Egy nagyon erős és energetikus csapatnak gondolom őket. Az utóbbi időben egyre több erőfeszítést tesznek az egyéni készségeik, a korcsolyázásuk, valamint a programjuk minőségének javítására, ez pedig egy remek döntés, ugyanis a jövőben így egyre magasabb szintre juthatnak.

Tervezi, hogy hamarosan visszatér Budapestre?

Igen, nagyon szeretnék. Természetesen továbbra is célom, hogy segíthessek a magyar jégtáncosoknak és szinkronkorcsolyázóknak. Csodálatos lenne a jövőben is együtt dolgozni a magyar korcsolyázókkal, mert nagyon élvezem az edzőkkel való együttműködést, a sportolók pedig rendkívül fogékonyak. Hajlandóak fejlődni, valamint megfogadni mindazt, amit mondok, hiszen ahány edző, annyi módszer. Nagyon kíváncsian várom, hogy az elmúlt napokban megszerzett tudást hogyan fogják beépíteni az eddig tanultakba és hogyan alakítják át a saját korcsolyázásukká, ami még egyedibbé teszi őket.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X