moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. március 28.

Ragyogó szezonzárás

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták az idei szezont utánpótláskorú szinkronkorcsolyázóink a csehországi Jihlavában, ahol hat ország 41 csapata, köztük tíz magyar egység mérette meg magát. Az Újpesti Torna Egylet (UTE) két győzelme révén pedig a verseny legeredményesebb egyesülete is a mieink közül került ki.

Soha rosszabb szezonzárást: az UTE három csapatából kettő is a dobogó tetejére állhatott a jihlavai szinkronkorcsolya-versenyen, a Team Frostwork pre-juvenile és a Team Magic juvenile egysége pedig ezüst- és bronzéremmel gazdagodott.

Az UTE legkisebbjei rengeteget javítottak a technikai elemeiken a hónap elején megrendezett Budapest Cup óta, és a komponensekre is több pontot kaptak a bíróktól. Így összességében majdnem tíz ponttal szárnyalták túl az ott elért eredményüket, és a legjobbnak bizonyultak a pre-juvenile kategóriában.

„Már az edzésen is nagyon szépen, egységesen dolgoztak, és bár utána csak másfél óra volt a versenyig, sikerült megismételniük ezt, és ugyanolyan koncentráltan korcsolyáztak. Ráadásul jól is sorsoltak, hiszen utolsónak futottak, egyszóval minden összejött most” – értékelt a büszke edző, Vedres Noémi.

Az UTE Synchro aranyérmes pre-juvenile csapata

Ugyanez igaz az egyesület basic novice csapatára is, amely szinte tökéletesen bemutatott kűrjével közel dupla annyi pontot gyűjtött, mint a budapesti versenyen. Akkor ugyanis a kezdő mozdulatukat nem megengedett elemnek értékelték, és esés miatt is pontlevonást kaptak, egy másik elemüket pedig elvették, így a 8. helyet szerezték meg.

Vedres Noémi elmondta: az országos bajnoki cím megszerzése után ez hatalmas pofon volt a csapatnak, és nem maradt sok idő arra, hogy talpra álljanak, így ez a győzelem különösen sokat jelent nekik.

„Bár a korábbi versenyeken nem volt gond a kezdéssel, ezek után biztos, ami biztos változtattunk a program elején. Szerencsésen sorsoltak, felszabadultan, összeszedetten korcsolyáztak, minden jól alakult. Az utolsó elemen, a fésűn egész szezonban rengeteget dolgoztunk, és most végre arra is megkapták a tervezett szintet. Ráadásul a cseh bíró, aki a junior-vb-n is pontozott, mindhárom csapatunkról elismerően nyilatkozott.”

Az UTE Synchro aranyérmes basic novice csapata

A miskolci Team Frostwork Mini is közel hat ponttal múlta felül a hónap elején elért eredményét, és a budapesti 5. hely után ezüstéremnek örülhetett – így a pre-juvenile kategóriában kettős magyar sikert ünnepelhettünk.

„Az volt a fő célunk, hogy előrelépjenek, örülünk, hogy ez sikerült – mondta a csapat edzője, Huszár Diána. – Tavaly nagyon megszerettük ezt a versenyt, ezért eldöntöttük, hogy idén is jövünk. Most is jó hangulatban telt, ráadásul igencsak kinőtte magát, a juvenile korosztályban például különösen sok csapat indult.”

A Team Frostwork ezüstérmes pre-juvenile csapata

Az említett kategóriában a miskolciak ezúttal nem jártak sikerrel: a salzburgi győzelem és az országos bajnokságon, valamint a Budapest Cupon megszerzett ezüstérem után most a 10. hely jutott nekik. A Team Magic révén azonban itt is volt magyar dobogós: az egyesület juvenile csapata így négy nemzetközi versenyén is bronzérmet nyert.

„Egész szezonban stabilan teljesítettek, de most, az utolsó versenyükön látszott, mennyire összeszoktak az év során, és még mindig tudtak javítani egy kicsit a pontjaikon – mutatott rá edzőjük, Maros-Zenezini Barbara. – A fésű ugyanis, ami az egyik legnehezebb elem, most sikerült a legszebben. A lányok nagyon boldogok, hiszen sokat dolgoztunk ezen. Egyértelműen a legjobb versenyük volt, elégedetten zárhattuk a szezont, és már el is kezdtük a felkészülést a következő idényre.”

A Team Magic bronzérmes juvenile csapata


Eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X