moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. április 11.

8000 néző előtt lép jégre a világelit – Világbajnokság

Már novemberben, egy óra alatt elfogytak a jegyek a pénteken kezdődő szinkronkorcsolya-világbajnokságra, amelynek a sportág egyik szentélye, Helsinki ad otthont. A részt vevő 24 csapat között pedig ott a hazánkat képviselő Team Passion is, amely a szezon során folyamatos fejlődést mutatva jó eséllyel javíthat tavalyi 15. helyezésén.   

Telt ház előtt versenghetnek a világbajnoki érmekért a szinkronkorcsolyázók az aktuális világbajnok finn csapat, a Marigold Ice Unity otthonában. Helsinki 2001 és 2011 után harmadszor látja vendégül a sportág elitjét, amelyet idén 20 ország 24 csapata képvisel a szezon legfontosabb eseményén. Érdekesség, hogy miután a tavalyi ezüstérmes, fennállása alatt összesen 11 világbajnoki érmet nyerő Team Surprise októberben befejezte pályafutását, a szinkronkorcsolya egyik nagyhatalmának számító Svédországnak idén nem lesz indulója.

A sportág történetének legsikeresebb csapatát 1985-ben megalapító Dohány Andrea viszont ott lesz a világbajnokságon, méghozzá a Team Passion mellett, ugyanis ebben a szezonban is sokat dolgozott a magyarokkal. A mieink kedden érkeztek meg Helsinkibe, és bár a hivatalos edzések csütörtökön kezdődtek, már szerdán volt lehetőségük arra, hogy megismerkedjenek a vb-nek otthont adó csarnokkal, majd egy kis városnézésre is sort kerítettek.

A Team Passion első edzésén

„Minden nagyon jól ment az első edzésen, az ott készített videókat pedig este Andreával együtt elemeztük ki, aki összefoglalta, mire koncentráljanak a lányok: a legfontosabb, hogy határozottan, bátran mutassák be az elemeket. A mai edzés már sok néző előtt zajlott, így megérezhettük a verseny hangulatát. Látszik, hogy a finneknél nagy hagyománya van a szinkronkorcsolyának, a szervezés elképesztően profi, számtalan önkéntessel dolgoznak, és kiválóan koordinálják az eseményt” – mondta csapatunk edzője, Gulyás Erika, aki kiemelte: remek pozícióban futhatják a pénteki rövidprogramot.

„Mivel 13. helyen állunk a világranglistán, ráadásul két csapat, amely előttünk van, nem jutott ki a vb-re, az egyik finn és amerikai, illetve a francia és a német csapattal együtt az utolsó előtti csoportba sorsolhattunk. A cél természetesen az, hogy a lányok előrelépjenek a tavalyi eredményükhöz képest, ehhez pedig mindkét programot a legjobb tudásuk szerint kell bemutatniuk.”  

Városnézésen Helsinkiben –1 fokban

A Team Passion pénteken 16.-ként, magyar idő szerint 18.10-kor futja rövidprogramját – a versenyt IDE KATTINTVA lehet követni.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X