moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. április 13.

A Team Passion a 14. helyről folytathatja – Világbajnokság

Elemei szintjét tovább javítva nemzetközi mezőnyben a legmagasabb technikai pontszámát kapta a Team Passion a helsinki világbajnokság első napján. A rövidprogram elején ugyan becsúszott egy hiba, így a lányok otthagytak pár pontot a jégen, és a 14. helyről várhatják a kűrt.

Fantasztikus a hangulat a telt ház előtt zajló szinkronkorcsolya-világbajnokságon, ahol a pénteki rövidprogram során a magyar színeket képviselő Team Passion a 14. helyet szerezte meg. Csapatunk a Budapest Cup óta több elemét is nehezítette, így megjavította a nemzetközi versenyeken elért eddigi legmagasabb technikai pontszámát. Ráadásul igazán bravúros eredményre volt kilátás, ugyanis a program végén a számláló 31 pont feletti technikai értéket mutatott, ám mire bemondták az eredményt, ez jó öt ponttal csökkent.„Sajnos egy-két elemünket visszaminősítették – az utolsóra, a malomra például először a legmagasabb, 4-es szintet adták, amit végül levittek 1-esre. Ez nagyon sokba került, nem is értjük az okát. A program elején pedig az egyik lány megbillent és letette a kezét, ami esésnek minősül, ezért kaptunk egy pont levonást. Ezt leszámítva szépen futottak, mindent megcsináltak, amit tudnak, büszke vagyok rájuk” – nyilatkozta a nap végén a csapat edzője, Gulyás Erika, majd hozzátette: mentoruk, Dohány Andrea is nehezen dolgozta fel a technikai panel értékelését.

„Andrea sokat segít, a kötelező edzésen is figyelte a lányokat, és nagyon elégedett volt a teljesítményükkel. Mindössze pár apróságot jegyzett meg, hogy ha azokat is kijavítjuk, az esti versenyen tökéletes lesz a program. Ő sem értette, miért minősítették vissza elemeinket. De most már csak előre nézünk, tudjuk, hogy a kűrben sok van, amit hibátlan korcsolyázással akarunk bizonyítani. A franciákat és a cseheket mindenképp szeretnénk megelőzni, hogy a legjobb 12-ben végezzünk.”  Lélegzetelállító rövidprogramot követően a kétszeres világbajnok orosz Team Paradise vezet a versenyben. A Budapest Cup győztesei tavaly is az élről várhatták a folytatást, ám a kűrben rontottak, így nem tudták megvédeni címüket, amelyet most visszaszereznének. Ehhez persze a sokszoros világbajnoki dobogós és aktuális világbajnok finn Marigold Ice Unitynek is lesz egy-két szava, amely mindössze alig több mint egy pont hátrányból támadhatja az oroszokat hazai pályán. A harmadik helyet a Team Nexxice szerezte meg, amely két év után nyerhet újra érmet Kanadának.

A Team Passion szombaton 10.-ként, magyar idő szerint 14.34-kor lép jégre – a versenyt IDE KATTINTVA lehet követni.


Rövidprogram-eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Főkép: Antti Lehto

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X