moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. január 11.

Túl az utolsó válogatóversenyen, jön az EYOF és a junior vb

3 nap, 17 ország, 28 egyesület, 108 sportoló és 209 futam: vasárnap délután véget ért a Pannonia Open – ISU Junior Challenge Series második, budapesti fordulója.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség január 6. és 8. között a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezte meg a Pannonia Open – ISU Junior Challenge Series második fordulóját. A háromnapos rangos nemzetközi megmérettetésen 17 ország – Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Hollandia, Horvátország, India, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Szerbia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna – 28 egyesületének 108 korcsolyázója lépett jégre. A viadalt – amely a magyar válogatott számára válogatóverseny is volt egyben – Lakatos Tamás, a juniorok edzője értékelte, majd kihirdette a junior világbajnokságra utazó nyolc fős keretet.

„Ez volt az év első versenye az ünnepek után, amely nemcsak egy nemzetközi megmérettetés volt, hanem egy válogatósorozat harmadik, utolsó állomása is egyben. Természetesen a cél az volt, hogy minél jobb és szebb eredményeket érjünk el, de itt dőlt el az is, hogy ki az a nyolc versenyző, aki bebiztosítja a helyét és utazhat a drezdai junior világbajnokságra – a fiúknál heten, a lányoknál pedig hatan pályáztak a négy-négy pozícióra. Lengyelországban, az első, novemberi állomáson nagyon domináltunk – a fiúk és a lányok egyaránt –, de szépen versenyeztek itt is, jó futamokat láttunk és látszott a fiatalokon, hogy nagyon-nagyon akarnak, mindent megtesznek a bekerülésért. Rendkívül nehéz volt ezt a négy-négy versenyzőt kiválasztani, ám végül megszületett a döntés: a hölgyeknél Schönborn Melinda, Somodi Maja, Szigeti Dóra és Tóth Eszter, az uraknál pedig Czank-Varga Benjamin, Csizmadia Márk, Major Dominik, valamint Wu Jia Wei Dávid képviselheti a magyar színeket a junior világbajnokságon január utolsó hétvégéjén. Külön öröm számunkra, hogy a lány, a fiú és a mix-váltót is megnyertük, Białystokban is és a hétvégi hazai versenyen is. Dolgozunk tovább, következik az EYOF, majd a világbajnokság – úgy gondolom jól sikerült a felkészülés és nagyon szép reményekkel várhatjuk az előttünk álló két megmérettetést! – bizakodott Lakatos Tamás, a fiatalok edzője.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) 2023. január 21. és 28. között Olaszországban, Friuli-Venezia Giuliában rendezik, a junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságnak pedig 2023. január 27. és 29. között Németország, Drezda ad otthont.

A verseny eredményei ide kattintva érhetők el. (http://www.shorttracklive.info/index.php?comp=731&m=0&saison=17)

HUNSKATE media

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X